Nowe posty

xx Postfix jako SMTP Proxy (1)
2019-02-13, 17:01:01
xx Zabezpieczenie przed nieautoryzowanym serwerem DHCP (2)
2019-02-13, 16:24:09
xx Programy antywirusowe - gdzie mają zastosowanie (6)
2019-02-10, 23:05:29
xx Kompilacja kernela. (6)
2019-02-07, 12:08:41
xx Od jakiego linuxa zacząć (1)
2019-02-06, 14:53:46
xx Wtyczki Photoshopa w GIMPie, pod Xubuntu. (1)
2019-02-05, 20:03:39
xx Mysql workbranch (0)
2019-02-05, 10:07:33
xx Problem z uruchomieniem skryptu CGI (2)
2019-02-04, 08:37:12
xx Boot manager (22)
2019-02-03, 12:46:18
xx Skrypt (3)
2019-02-03, 12:28:36

Autor Wątek: Problem z uruchomieniem skryptu CGI  (Przeczytany 345 razy)

Offline

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 73
    • Zobacz profil
Problem z uruchomieniem skryptu CGI
« dnia: 2019-01-31, 20:00:07 »
Witam

Mam skrypt cgi który powinien generować stronę zgodnie z bazospisem z którego korzysta. Skrypt i bazospisy przeniosłem na centosa 7.6 z innego serwera (centos 5.9) na którym normalnie działa bez żadnych problemów. Na centos 7.6 działa ale nie do końca. Generuje jedynie początkową stronę z linkami dostępu do baz książek. Przy kliknięciu konkretnej bazy pojawia się komunikat:

"The requested URL /skrypt.exe was not found on this server."

Mój virualhost wygląda następująco:

<VirtualHost *:80>
   Alias /images /var/www/program/images/
   ScriptAlias /cgi-bin/ "/var/www/program/"
   ServerAdmin root@domain.tld
   DocumentRoot /var/www/program/
   AddDefaultCharset iso-8859-2
   ServerName top.domain.tld
   <Directory "/var/www/program/">
      AllowOverride None
      Options +ExecCGI
      AddHandler cgi-script .cgi .exe
      DirectoryIndex skrypt.exe
      Order allow,deny
      Allow from all
   </Directory>
</VirtualHost>
 

Będę wdzięczny za każdą radę.

Pozdrawiam
mariusz

Offline 1709

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 2092
  • 1709
    • Zobacz profil
Odp: Problem z uruchomieniem skryptu CGI
« Odpowiedź #1 dnia: 2019-02-01, 07:07:05 »
Cytuj
/skrypt.exe was not found
Istnieje w systemie ?
Masz wszystko co trzeba do uruchomienia skryptu?
Pochwal się swoją kartą graficzną w tym wątku-->
http://forum.linux.pl/index.php/topic,19841.msg121122.html#msg121122

Offline

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 73
    • Zobacz profil
Odp: Problem z uruchomieniem skryptu CGI
« Odpowiedź #2 dnia: 2019-02-04, 08:37:12 »
Już jest ok. Wystarczyło w bazospisie uwzględnić nazwę domenową zamiast IP...