Nowe posty

xx Jak usunąć kilka dowiązań twardych jednym poleceniem. (3)
2019-06-14, 12:12:10
xx Skrypt sprawdzający miejsce na dysku (1)
2019-06-13, 13:55:00
xx Samba server (3)
2019-06-10, 17:01:44
xx Skrypt tworzący użytkownika (3)
2019-06-07, 17:11:55
xx Jaki serwis komp. we Wrocławiu (0)
2019-06-06, 12:39:23
xx serwer wydruku (1)
2019-06-04, 13:57:58
xx mod_security i roundcube (0)
2019-05-27, 14:27:03
xx Touchpad po pewnym losowym czasie przestaje reagować (33)
2019-05-27, 10:14:21
xx [ROZWIĄZANY] przygotowanie zeskanowanego pdf do OCR (6)
2019-05-24, 14:46:43
xx Przydatne Linki (1)
2019-05-23, 18:05:04

Autor Wątek: Problem z uruchomieniem skryptu CGI  (Przeczytany 800 razy)

Offline

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 77
    • Zobacz profil
Problem z uruchomieniem skryptu CGI
« dnia: 2019-01-31, 20:00:07 »
Witam

Mam skrypt cgi który powinien generować stronę zgodnie z bazospisem z którego korzysta. Skrypt i bazospisy przeniosłem na centosa 7.6 z innego serwera (centos 5.9) na którym normalnie działa bez żadnych problemów. Na centos 7.6 działa ale nie do końca. Generuje jedynie początkową stronę z linkami dostępu do baz książek. Przy kliknięciu konkretnej bazy pojawia się komunikat:

"The requested URL /skrypt.exe was not found on this server."

Mój virualhost wygląda następująco:

<VirtualHost *:80>
   Alias /images /var/www/program/images/
   ScriptAlias /cgi-bin/ "/var/www/program/"
   ServerAdmin root@domain.tld
   DocumentRoot /var/www/program/
   AddDefaultCharset iso-8859-2
   ServerName top.domain.tld
   <Directory "/var/www/program/">
      AllowOverride None
      Options +ExecCGI
      AddHandler cgi-script .cgi .exe
      DirectoryIndex skrypt.exe
      Order allow,deny
      Allow from all
   </Directory>
</VirtualHost>
 

Będę wdzięczny za każdą radę.

Pozdrawiam
mariusz

Offline 1709

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 2156
  • 1709
    • Zobacz profil
Odp: Problem z uruchomieniem skryptu CGI
« Odpowiedź #1 dnia: 2019-02-01, 07:07:05 »
Cytuj
/skrypt.exe was not found
Istnieje w systemie ?
Masz wszystko co trzeba do uruchomienia skryptu?
Pochwal się swoją kartą graficzną w tym wątku-->
http://forum.linux.pl/index.php/topic,19841.msg121122.html#msg121122

Offline

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 77
    • Zobacz profil
Odp: Problem z uruchomieniem skryptu CGI
« Odpowiedź #2 dnia: 2019-02-04, 08:37:12 »
Już jest ok. Wystarczyło w bazospisie uwzględnić nazwę domenową zamiast IP...