Nowe posty

xx Różnice w wydajności :) (0)
Wczoraj o 21:20:21
xx Problem z pulpitem w XFCE (1)
Wczoraj o 10:43:16
xx Problemy z instalacją ustawień jądra (1)
2024-02-26, 14:01:41
xx System 5.1 jak podłączyć i skonfigurować? (3)
2024-02-23, 22:32:16
xx Alternatywa dla Hamachi pod Raspberry Pi? (1)
2024-02-22, 13:51:32
xx Everspace (7)
2024-02-21, 21:33:19
xx [C] Uruchamianie zewnętrznych programów (14)
2024-02-11, 19:20:33
xx libfuse i wielowątkowość (5)
2024-02-11, 13:37:22
xx [libfuse3] Kolejkowanie tworzenia plików dla tego samego katalogu (0)
2024-02-11, 13:31:51

Autor Wątek: Proglem z YouTube  (Przeczytany 1875 razy)

Offline marcin21

  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 110
    • Zobacz profil
Proglem z YouTube
« dnia: 2023-06-24, 16:35:11 »
Witam
Ostatnio mam proglem z laptopie z zainstalowanym peppermint os . Sam proglem taki że podczas oglądania filmów na YouTube  laptop sie wyłącza lub nie mam obrazu  a jest dziek . Sprawdzałem temperaturę procka za pomocą polecenia sensors  i polecenia btop i temperatura procka to max 70 stopni . Nie dzieje się tak cały czas ale jednak i nie wiem gdzie tkwi proglem ?
Będę wdzięczny za pomoc .
Pozdrawiam

Offline robson75

  • Users
  • Prawie jak Guru
  • ****
  • Wiadomości: 426
    • Zobacz profil
Odp: Proglem z YouTube
« Odpowiedź #1 dnia: 2023-06-24, 16:48:49 »
Sprawdź ustawienia menadżera zasilania, być może w nim masz ustawione że ekran się wyłącza po określonym czasie.
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #621110

Offline marcin21

  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 110
    • Zobacz profil
Odp: Proglem z YouTube
« Odpowiedź #2 dnia: 2023-06-24, 18:14:33 »
Mam tak ustawione .

Offline marcin21

  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 110
    • Zobacz profil
Odp: Proglem z YouTube
« Odpowiedź #3 dnia: 2023-06-24, 18:15:51 »
zasialnie sieciowe ustawienia

Offline robson75

  • Users
  • Prawie jak Guru
  • ****
  • Wiadomości: 426
    • Zobacz profil
Odp: Proglem z YouTube
« Odpowiedź #4 dnia: 2023-06-24, 18:28:55 »
No to masz odpowiedz, masz ustawione na 1 minutę i po tym czasie ekran wygasa, weź ustaw na 60 minut i problem rozwiązany.

EDIT.

Musisz też aktywować te ustawienia, klikając na ten przycisk.
« Ostatnia zmiana: 2023-06-24, 18:36:36 wysłana przez robson75 »
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #621110