Nowe posty

xx Dystrybucja do szkolnej pracowni. (6)
Dzisiaj o 18:39:04
xx zapis klatki filmu mp4 w postaci obrazu jpg (1)
Dzisiaj o 15:22:08
xx Jaką dystrybucje polecacie pod mój sprzęt? (1)
Dzisiaj o 14:53:22
xx Thunderbird - jedna poczta na dwóch dystrybucjach (3)
Dzisiaj o 12:34:56
xx Nowe forum linuxowskie (5)
Dzisiaj o 11:55:40
xx zrobmikompa.pl - co myślicie o tej stronce (8)
Dzisiaj o 11:44:47
xx Jaka dystrybucja pod mon sprzęt? (1)
Dzisiaj o 10:52:58
xx BIOS nie widzi dysku z Linuxem (2)
2019-09-14, 10:41:31
xx Problem z antiX wersja live (0)
2019-09-12, 20:56:49
xx Serwer do Nauki (5)
2019-09-05, 07:35:50

Autor Wątek: Problemy z portami, oraz Azureus.  (Przeczytany 119 razy)

Offline Dawid

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Problemy z portami, oraz Azureus.
« dnia: 2006-11-15, 16:25:00 »
Witam, mam problem z odblokowaniem portow.
Zainstalowlaem Azureusa na Debianie 3.1r2, jednak caly czas widzi mnie za NATem. Zciagalo mi w porywach do 15kb/s, puzniej zainstalowalem Bittorrenta ktory zciaga w porywach do 32kb/s :) Jednak chcialbym uzywac azureusa do zciagania torrentow.

Wyczytalem ze musze odblokowac porty wiec to zrobilem, a przynajmij tak mi sie wydaje.

Oto wyniki iptables -L


Chain INPUT (policy ACCEPT)

target     prot opt source               destination        

ACCEPT     udp  --  anywhere             anywhere            udp dpts:6881:6999

ACCEPT     udp  --  anywhere             anywhere            udp dpt:6881

ACCEPT     tcp  --  anywhere             anywhere            tcp dpt:6881



Chain FORWARD (policy ACCEPT)

target     prot opt source               destination        



Chain OUTPUT (policy ACCEPT)

target     prot opt source               destination        



Mam także ADSL Router ktorym rozdzielam neostrade(256kb/s), polonczylem sie z nim, i w zakladce :

Virtual Server Configuration ustawilaem :

No    1
Public Port - Start     6881
Public Port - End     6889
Private Port         6000
Port Type         TCP
Host IP Address        10.0.0.13


Niewiem czy zrobilem to dobrze ale najwyrazniej nie gdyz Azureus pokazuje mi Błąd :

W postaci czerwonej buzki, i dalej problemy z NATem, jednak kiedy wlacze BT i Azureusa, to zaraz Azureus wysyla mi error :

ERROR, unable to bind TCP incoming server socket to 6881 Address already in use.


Czyli port jest uzywany ?

Sprobowalem jeszcze polecenia

netstat -an | grep 6881 przy wylonczonym azureusie/bt to nic mi nie wypisalo.

Gdy wlonczylem bt i zaczelo zciagac, i wydalem ponownie komende to dostalem cos takiego :
Kod:

tcp        0      0 0.0.0.0:6881            0.0.0.0:*               LISTEN    
tcp        0      1 10.0.0.13:33411         80.53.120.194:6881      SYN_SENT  


To samo z Azureusem, wynik byl podobny.
Roznica byla taka ze BT zciaga plik, a Azureus wręcz przeciwnie, stoi w miejscu.

Kurcze juz nie wiem co mam robic ?
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.