Nowe posty

Autor Wątek: Gimp&skaner  (Przeczytany 4001 razy)

czayson32

  • Gość
Gimp&skaner
« dnia: 2005-11-23, 17:47:52 »
czesc, zainstalowalem wlasnie auroxa 10.2, instalacja przebiegla pomyslnie, jednak przy uruchamianiu systemu nastepuje zwis :/. Co ciekawe pliki w /var/log sie nie aktualizuja, tzn sa puste :/. Jak mozna wylaczyc ten boot screen z napisem aurox itp ktory jest przy starcie systemu, zebym mogl obejrzec postep uruchamianai na bierzaco?, albo jak ustawic system aby uruchamial sie od razu w trybie konsolowym
pozdrawiam

endriu 100

  • Gość
Gimp&skaner
« Odpowiedź #1 dnia: 2005-11-23, 15:03:52 »
Witam mam taki problem
posiadam skaner mustek 1200 UB ogulnie nie ma z nim problemu i w wiekszosci aplikacji wystepuje i dziala bez zarzutow ale w gimpi (ver 2.2.4) go nie ma (a wim ze powinien byc)
zawsze jak instalowalem linuxa i skaner byl podczas instalacji podlaczony to w gimpie byl a jak najpierw zainstalowalem system a potem podlaczylem skaner to wszedzie jest tylko w gimpienie ma co robic jak ten skaner tam wcicnac.

Z gory dzienki.

Maciek_Rutecki

  • Gość
Gimp&skaner
« Odpowiedź #2 dnia: 2005-11-23, 21:37:28 »
2005-11-23 15:03:52 endriu 100 napisał:

> Witam mam taki problem
 > posiadam skaner mustek 1200 UB ogulnie nie ma z nim problemu i w wiekszosci aplikacji wystepuje
 > i dziala bez zarzutow ale w gimpi (ver 2.2.4) go nie ma (a wim ze powinien byc)
 > zawsze jak instalowalem linuxa i skaner byl podczas instalacji podlaczony to w gimpie byl a jak
 > najpierw zainstalowalem system a potem podlaczylem skaner to wszedzie jest tylko w gimpienie ma
 > co robic jak ten skaner tam wcicnac.
 >
 > Z gory dzienki.

Na google szukał?

http://www.mail-archive.com/pld-users-pl@lists.pld-linux.org/msg05116.html

Przeczytaj uważnie do samego końca cały wątek.

--
Maciek

endriu 100

  • Gość
Gimp&skaner
« Odpowiedź #3 dnia: 2005-11-24, 23:16:11 »
sprawdzilem link problem opisany dosyc obszernie
ale potem doszedlem ze nie mialem zainstalowanego
sane-frontends ktory umozliwia skanowanie pod gimpem