Nowe posty

clip Jaką dystrybucje polecacie pod mój sprzęt? (0)
Wczoraj o 21:45:38
clip Jaka dystrybucja pod mon sprzęt? (0)
Wczoraj o 21:43:55
xx BIOS nie widzi dysku z Linuxem (2)
2019-09-14, 10:41:31
xx Problem z antiX wersja live (0)
2019-09-12, 20:56:49
xx Serwer do Nauki (5)
2019-09-05, 07:35:50
cheesy pozycjonowanie (0)
2019-09-03, 13:54:08
xx iptables (1)
2019-09-03, 12:29:53
xx Co najpierw - przeczytać książkę i później obejrzeć film czy odwrotnie (0)
2019-08-30, 10:34:44
xx Lubuntu 19.04 problem z wklejeniem tekstu do ssh (1)
2019-08-28, 18:10:20
xx Migracja GRUB2 (0)
2019-08-24, 12:30:46

Autor Wątek: SLI i laptop, desperacja  (Przeczytany 1817 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
SLI i laptop, desperacja
« dnia: 2015-07-10, 12:25:06 »
Witam, czy jest ktokolwiek komu udało sie uruchomić Xorg z dwoma mobilnymi kartami w SLI? Nie chodzi o optimusa a o 2xgt755m. Testuję rózne dystrybucje ustawienia xorg i nic.

Offline Paweł Kraszewski

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 2510
  • Lenistwo jest matką potrzeby = babcią wynalazku
    • Zobacz profil
    • keybase.io/pkraszewski
SLI i laptop, desperacja
« Odpowiedź #1 dnia: 2015-07-10, 15:10:57 »
Co już probowałeś i z jakimi sterownikami? Konkretnie, które ustawienia xorg.conf już testowałeś i jakie były efekty?
Paweł Kraszewski
~Gentoo/FreeBSD/OpenBSD/Specjalizowane customy

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
SLI i laptop, desperacja
« Odpowiedź #2 dnia: 2015-07-10, 19:46:12 »
Bawiłem się ustawieniami sli mianowicie sli mode. I efektem było to że albo wiatraki zaczynały sie kręcić i ekran gasł lub pojawiał się błąd "no screens found". Sterowniki ze strony nvidii lub z repo. Próbowałem prawdopodobnie większości opcji i liczę na to że ktoś już sobie z czymś podobnym poradził i wie czym to może być spowodowane

Offline Paweł Kraszewski

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 2510
  • Lenistwo jest matką potrzeby = babcią wynalazku
    • Zobacz profil
    • keybase.io/pkraszewski
SLI i laptop, desperacja
« Odpowiedź #3 dnia: 2015-07-10, 22:27:22 »
Nie wiem, może jakieś szumy na linii są... Spróbuję głośniej: jakie konkretnie ustawienia dodawałeś do xorg.conf. Najlepiej wklej cały niedziałający (czarny) i niedziałający (no screens) plik konfiguracyjny i odpowiadające im pliki /var/log/Xorg.0.log .. Dziwne... po mojej stronie dobrze słychać...
Paweł Kraszewski
~Gentoo/FreeBSD/OpenBSD/Specjalizowane customy