Nowe posty

xx Prawy przycisk myszy - > Nowy plik (4)
Wczoraj o 21:35:55
xx postfix otrzymane emaile from z mojej domeny (0)
Wczoraj o 12:58:04
xx Konto root i crontab backupu (2)
2019-11-13, 22:51:23
xx Najlepsze gry na Androida według Was (3)
2019-11-13, 14:04:31
xx jak w C++ robić operacje na pieniądzach (7)
2019-11-13, 14:00:35
xx [C++] Do czego potrzebny jest czas kompilacji (1)
2019-11-13, 13:57:53
xx chrome - urządzenie audio (4)
2019-11-10, 12:33:43
xx PORADNIK ! [Poszukiwanie bledow] (1)
2019-11-09, 17:54:50
xx debian 10, problem z instalacją MySQLa (8)
2019-11-08, 21:55:38
xx Wynik skryptu do txt (3)
2019-11-08, 12:41:55

Autor Wątek: Problem z Anacondą.  (Przeczytany 5509 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 10
    • Zobacz profil
Problem z Anacondą.
« dnia: 2009-10-08, 08:55:32 »
Witam. Mam problem z instalatorem Fedory i liczę na pomoc ;) Otóż sprawdzanie płyty (Installation DVD) przebiega bez problemów. Potem pisze, że zaczyna ładować Anaconde, pojawia się czarny ekran i dalej nic. Podobnie było z Live cd. Gdy przyszło do ładowania trybu graficznego, pojawiał się czarny ekran ! Ma ktoś może jakiś pomysł co jest nie tak? Mój sprzet:  http://www.vobis.pl/oferta/notebooki/tft_1...-10b_p8600.aspx . Z gory dziękuję za pomoc.

Offline Rafi X

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 758
  • Nie ufaj nikomu w internecie. Nawet mi..
    • Zobacz profil
    • Google+ / Tech
Problem z Anacondą.
« Odpowiedź #1 dnia: 2009-10-09, 08:37:42 »
Link - Nieprawid�owe ş�danieBad Request

Zainstaluj w trybie tekstowym (pseudo graficznym).
Napisz jaką masz kartę i komputer (stacjonarny, laptop - marka, model) - moze ktoś miał podobny problem.
PC: AsRock, AMD FX-6300, 8GB DDR3, Palit GTX 680, SanDisk Ultra II 240GB, Seagate 500GB, openSUSE 42.1
Laptop: C2D T7300, 4GB DDR2, GeForce 8600 GS, Samsung 500 GB, openSUSE 42.1
Mobilnie: Moto G 1gen (Android 5.1), Lumia 625 (Windows 10), iPhone 4 (iOS 7.1.2), Nokia 6310i

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 10
    • Zobacz profil
Problem z Anacondą.
« Odpowiedź #2 dnia: 2009-10-10, 12:04:54 »
Problem rozwiązany, a tkwił w grafice. Należy dodać linux xdriver=vesa przed startem instalatora ;) Pozdrawiam