> Tablet graficzny jest tylko ekranem, nie ma nic wspólnego z androidowym tabletem.Ok, jednak nadal podejrzewam że może coś tam być.
Ja się na różnicach nie znam, nazywaj to jak chcesz: system, software, firmware.
Dostęp do ustawień na tablecie / firmware może być zależny od modelu z poziomu owego tabletu graficznego.
Możliwe że nie każdy firmware na tablet tej marki jest dostępny na ich stronie.
Dostęp do tabletu z komputera,
w tym przypadku może być raczej uzależniony od możliwości owego firmware / systemu i sterowników na Linuxa.
W instrukcji obsługi tableta w dziale np.
Driver -> Driver Interface Overview --> 6. Common Problemsmasz tam
link do wsparcia i na końcu instrukcji
email do serwisu.
Możesz spytać czy Ci pomogą, ewentualnie czy ulepszą sterownik żebyś mógł tablet
em z komputera sterować.
Z systemu Linux na komputerze jedyne co mógłbyś próbować to odłączyć połączenie USB.
ale to musiałby się ktoś bardziej doświadczony wypowiedzieć.
- Bo np. jak czytam w internecie Device 00X z komendy
lsusb to nie znaczy że znajdę /sys/bus/usb/devices/usbX/
u mnie to tak nie działa. U mnie jest głębiej w folderach.
- To że ja sobie np. odłącze np. myszke na USB, to nie znaczy że to będzie działać z twoim tabletem.
- Pomijam że to trochę niebezpieczne jest, jak się nie wie co się robi.
Polecam poczytać dokumentacje kernela razem z tym co ludzie piszą i jednocześnie sprawdzać czy to pokrywa się z twoim kernelem.
Ewentualnie spytać się w bugzilli kernela i twojego developera sterowników od tabletu.
Albo poproś niech Ci całą aplikację na Linuxa zrobią, jeśli mogą.
Tylko weź im dokładniej wyjaśnij oco chodzi bo jak czytam,
to nadal nie wiem o co chodzi z tym niewidocznym ekranem.
... wciąż widoczny w systemie, to delikatnie utrudnia operowanie, bo system nie wykrywa, że tablet jest wyłączony i mogę myszką polatać po ekranie, którego nie ma.
Ja rozumiem tylko że podpinasz tablet graficzny i od razu widzisz na nim pulpit swojego komputera,
i mozesz z poziomu tableta sterować komputerem.
( Czyli teoretycznie nie powinno Ci przeszkadzać )
Jak się mylę to mnie popraw.