Jak w temacie, zniknęła mi ikona (w System Tray). Zniknęła mi też opcja Connetions (w polskiej wersji to pewnie Połączenia - od lat używam angielskich dystrybucji więc już nie pamiętam) w System Settings. W ustawieniach Network mam więc tylko opcje Settings i Bluetooth. Co ważne Internet mam. [Jeśli coś jeszcze zniknęło - to w tej chwili nie jestem tego świadoma]
Co się mogło stać? Podejrzewam że odinstalowując zbędne packages przez pomyłkę coś niechcący usunąłam. Absurdalne mi się wydaje, ale to jedyne mi co do głowy przychodzi. A tak się składa, że właśnie po ponownym uruchomieniu komputera po tych "czystkach" zniknęły mi te ustawienia.
Mam Ubuntu (Kubuntu) 20.04.
Oczywiście próbowałam znaleźć rozwiązanie. Ale to co odważyłam się spróbować nie pomogło.
PS Linuxa używam od kilkunastu lat, ale de facto jestem tylko użytknownikiem (nie programistą). Jeśli miałam z czymś problem lub czegoś potrzebowałam dodatkowego zawsze prędzej czy później znajdywałam informację w Internecie. Z góry więc przepraszam jeśli będzie wychodzić ze mnie ignorancja ;-)