Nowe posty

Autor Wątek: Nie działają karty...  (Przeczytany 2833 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Nie działają karty...
« dnia: 2012-05-17, 18:45:17 »
Witam.
Postanowiłem, że wypróbuję Debiana, ale niestety nie jest to takie proste :/
Na Windows 7 internet śmiga aż miło, niestety Debian nie wykrywa sieci WiFi, ba - nawet przy bezpośrednim połączeniu kablowym (krosowanym) nie mogę korzystać z internetu. Wina na 100% Debiana (a właściwie niedoświadczonego użytkownika :) ).
Nazwa obrazu płyty z OS: debian-6.0.5-i386-DVD-1
Karta sieciowa: intel centrino wireless N-130
Zabezpieczenia w routerze: WPA/WPA2 - Personal.

Próbowałem instalować sterowniki, ale chyba mi to nie wychodzi...
Bardzo proszę o pomoc - piszcie w miarę prostym językiem, będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Darken

Offline Lord Darius

  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 1162
    • Zobacz profil
Nie działają karty...
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-05-18, 11:32:53 »
Cytat: MrDarkenRahl
Witam.
 niestety Debian nie wykrywa sieci WiFi
Co to znaczy nie wykrywa?
Konfigurowałeś w ogóle połączenie wi-fi na Debianie?

---edit
Czy jest wykaz ew. dostepnych sieci, jeśli takowe są w pobliżu?
Co zatem pokazuje NetworkManager?
Spójrz bez strachu na rzecz budzącą strach, a straszność sama zniknie.
cat /etc/debian_version

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Nie działają karty...
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-05-18, 21:17:40 »
Wystarczyło zainstalować jądro z squeeze-backports, teraz działa :).
EOT
Pozdrawiam