Nowe posty

Autor Wątek: [Fedora 14] brak dźwięku (kodeki instalowane)  (Przeczytany 5523 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
[Fedora 14] brak dźwięku (kodeki instalowane)
« dnia: 2011-06-02, 20:40:29 »
Witam.
Mam pewien problem a dokładnie chodzi o dźwięk. Po zainstalowaniu sterowników i wzsystkich innych rzeczy nie mam dźwięku. Jedyny odgłos to przy wybieraniu użytkownika działa normalnie, lecz potem nic. Na YT nic, na odtwarzaczach nic.  Robiłem tak jak na Fedora wiki, oraz próbowałem paru innych sposobów, lecz na próżno. Jak gdyby ktoś by mi pomógł byłbym wdzieczny(nawet gdy w pomoc wchodzi zalogowanie się na zdalny pulpit).


Pozdrawiam
Edzio

@Down

Bez przesady ;] Sprawdzałem i to nie raz (choć wierze, że zdarzały się i takie rodzynki ;))

Offline

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 93
    • Zobacz profil
[Fedora 14] brak dźwięku (kodeki instalowane)
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-06-02, 21:21:59 »
Sprawdź czy głośność nie jest wyciszona.

Offline

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 214
    • Zobacz profil
[Fedora 14] brak dźwięku (kodeki instalowane)
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-06-02, 22:39:53 »
Podaj konfigurację komputera (stacjonarny, laptop). Podaj model karty dźwiękowej - zintegrowana, czy karta na złącze PCI. Podaj wersję systemu operacyjnego i to jakie masz środowisko graficzne. Podaj wynik polecenia:
lspci | grep audio
, jeśli nic nie pokaże, wklej całe:
lspci
Sprawdź, czy system w trybie live-cd odtwarza dźwięk.
Cytat: Edzio94
Bez przesady ;]
Uruchom w konsoli program:
alsamixer
Sprawdź kanał Master PCM i inne po kolei, czy nie są wyciszone (klawisz M - mute).
Dystrybucja: $ lsb_release -a