Nowe posty

xx Przydatne Linki (4)
Dzisiaj o 14:13:00
xx Awstat (0)
Wczoraj o 14:55:15
xx SMB - Access denied z Windows (9)
2019-08-19, 11:27:24
xx Kali Linux - książka. (0)
2019-08-19, 00:20:25
xx Arch - startx dla uruchomienia GNOME powoduje wyłączenie komputera (6)
2019-08-18, 14:37:04
xx Nie moge urchmomic laptopa - grub rescue. (1)
2019-08-17, 18:24:00
xx Po aktualizacji zniknęły niektóre funkcje (45)
2019-08-14, 06:39:01
xx Operacje na bitach. (4)
2019-08-10, 21:44:36
xx Pblem z montowaniem dysku sieciowego (1)
2019-08-09, 23:36:45
xx [Promocja] Mój nowy kanał na YouTube o Linuksie po polsku. (0)
2019-08-07, 20:36:10

Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Wiadomości - Lukasz Cupi

Strony: [1] 2
1
Inne urządzenia / Slackware 10.1 + klawira USB
« dnia: 2005-07-11, 23:53:51 »
dobra sam sobie odpowiem :) zainstalowalem Slacka z klawirka na PS2, po czym zapodalem jadro 2.6.12.2 i teraz klawiaturka na USB dziala bez problemow :)

2
Inne urządzenia / Slackware 10.1 + klawira USB
« dnia: 2005-07-07, 00:09:20 »
Witam

Jak sprawic, aby w czasie instalacji Slacka 10.1 mozna kozystac z klawiatury USB? Moge z niej kozystac gdy jest jeszcze boot: a potem po kliknieciu Enter juz sie nie da.

3
Karty graficzne / Fedora 4 + najnowsze stery ATI
« dnia: 2005-06-26, 21:33:27 »
Witam

Mam pewien problem z instalacja tych sterownikow. Poczatek oczywiscie przchodzi bez problemow tzn uruchomienie tego pliku *.run i przejscie przez pare tabelek. Nastepnie wpisuje fglrxconfig i przechodze przez kolejne pytanka. Jednak po resecie, gdy ma sie pojawic grafika (tzn gdy sie laduje jeszcze system i lezie ten pasek) ekran przechodzi tak jakby w tryb uspienia, jest czarny ekran i to koniec. Wtedy jedyny ratunek to ctrl+alt+backspace. Zmienilem w pliku inittab z 5 na 3, zeby sie ladowal w textowym niom i wszystko idzie ladnie, loguje sie, wpisuje startx i brak komplikacji, no moze pozatym ze sie ATI Control nie uruchamia. Podmienilem wiec xorg.conf na stary plik i jestem w pkt z ktorego zaczynalem.
W necie poczytalem ze jest pradopodobnie problem ustawienia: "Do you want to use the external AGP GART module (y/n)?". Probowalem jednak oba i nic to nie daje. Polecenie /sbin/modprobe agpgart wypisuje mi "FATAL: Module agpgart not found." Agpgart mam oczywiscie w /dev. Na innej stronce dotyczacej ArchLinux wyczytalem, ze trzeba dodac pare linijek w etc/rc.conf nom ale sa dwa problemy: 1) nie mam takiego pliku, 2) jest tam cos takiego "MODULES=(!usbserial !ide-scsi agpgart intel-agp fglrx snd-pcm-oss)" wiec co z tym "intel" gdy mam via? Pytanie 2 to oczywiscie inna rzecz bo najpierw wogole musze wiedziec gdzie cos takiego pisac :( Prosze o pomoc w razie mozliwosci jak sobie z tym poradzic.

4
Inne / Guitar Pro pod Linuxa?
« dnia: 2005-06-25, 14:03:53 »
Witam

Czy istnieje moze odpowiednik Guitr Pro ale w wersji Linuxowej? Ewentualnie moze komus udalo sie uruchomic Guitar Pro pod Linuxem?

5
Karty muzyczne / Brak dźwięku w Fedora Core 4
« dnia: 2005-06-24, 16:48:38 »

6
Karty muzyczne / Brak dźwięku w Fedora Core 4
« dnia: 2005-06-24, 11:29:57 »
> Nie wiem jak pod fedora ale sprubuj tego:
 >
 > alsaconf - postepuj wedlug polecen
 > alsamixer- zrob glosniej w 1 i 2 kolumnie
 >
 > i teraz sprubuj sprawdzic np. w xmms

alsamixer dziala i tam jest wszytstko glosno nastawione ale polecenie alsaconf nic nie daje, nie uruchamia sie nic.

7
Karty muzyczne / Brak dźwięku w Fedora Core 4
« dnia: 2005-06-20, 00:13:23 »
Witam

Wlasnie zainstalowalem Fedore Core 4. Mam karte Audigy 2 i jak dotad nie bylo problemow z dzwiekiem w zadnej z poprzednich wer Fedory a tu nagle przy wykrywaniu karty cisza... niby pisze ze karta to Labs SB Audigy, modul snd-emu10k1 ale nic nie slychac a nie tescie ani przy probie odtwarzeanie czegos. Gdzies w necie znalalzem podobny problem ale gosciowi nie dziala dzwiek tylko na koncie root a u mnie nie slychac nic i nigdzie. Czy ktos wie moze co jest nie tak, skoro przy F3 bylo git a teraz cisza?

8
Inne / Tworzenie WWW - graficzne narzędzie
« dnia: 2005-06-20, 00:03:31 »
dzieki wielkie za odpowiedz

9
Inne / Tworzenie WWW - graficzne narzędzie
« dnia: 2005-06-19, 22:06:58 »
Witam

Czy istnieje jakies narzedzie, podobne do np. Dreamwaevera Macromedii, ktore pozwala w tworzyc strony WWW w podobnym stylu co w/w program? Chodzi mi o jakies darmowe narzedzie ofkoz.
A tak na marginesie to czy narzedzie Macromedii sa dostepne dla Linuxa?

10
Inne / nowy kanal o gentoo - #gentoopl na IRCNet
« dnia: 2005-07-11, 23:53:51 »
dobra sam sobie odpowiem :) zainstalowalem Slacka z klawirka na PS2, po czym zapodalem jadro 2.6.12.2 i teraz klawiaturka na USB dziala bez problemow :)

11
Inne / nowy kanal o gentoo - #gentoopl na IRCNet
« dnia: 2005-07-07, 00:09:20 »
Witam

Jak sprawic, aby w czasie instalacji Slacka 10.1 mozna kozystac z klawiatury USB? Moge z niej kozystac gdy jest jeszcze boot: a potem po kliknieciu Enter juz sie nie da.

12
Konfiguracja / Polska czcionka Sans Serif w Debianie Sarge
« dnia: 2005-06-26, 21:33:27 »
Witam

Mam pewien problem z instalacja tych sterownikow. Poczatek oczywiscie przchodzi bez problemow tzn uruchomienie tego pliku *.run i przejscie przez pare tabelek. Nastepnie wpisuje fglrxconfig i przechodze przez kolejne pytanka. Jednak po resecie, gdy ma sie pojawic grafika (tzn gdy sie laduje jeszcze system i lezie ten pasek) ekran przechodzi tak jakby w tryb uspienia, jest czarny ekran i to koniec. Wtedy jedyny ratunek to ctrl+alt+backspace. Zmienilem w pliku inittab z 5 na 3, zeby sie ladowal w textowym niom i wszystko idzie ladnie, loguje sie, wpisuje startx i brak komplikacji, no moze pozatym ze sie ATI Control nie uruchamia. Podmienilem wiec xorg.conf na stary plik i jestem w pkt z ktorego zaczynalem.
W necie poczytalem ze jest pradopodobnie problem ustawienia: \\"Do you want to use the external AGP GART module (y/n)?\\". Probowalem jednak oba i nic to nie daje. Polecenie /sbin/modprobe agpgart wypisuje mi \\"FATAL: Module agpgart not found.\\" Agpgart mam oczywiscie w /dev. Na innej stronce dotyczacej ArchLinux wyczytalem, ze trzeba dodac pare linijek w etc/rc.conf nom ale sa dwa problemy: 1) nie mam takiego pliku, 2) jest tam cos takiego \\"MODULES=(!usbserial !ide-scsi agpgart intel-agp fglrx snd-pcm-oss)\\" wiec co z tym \\"intel\\" gdy mam via? Pytanie 2 to oczywiscie inna rzecz bo najpierw wogole musze wiedziec gdzie cos takiego pisac :( Prosze o pomoc w razie mozliwosci jak sobie z tym poradzic.

13
Inne urządzenia / HP ScanJet 4470
« dnia: 2005-06-25, 14:03:53 »
Witam

Czy istnieje moze odpowiednik Guitr Pro ale w wersji Linuxowej? Ewentualnie moze komus udalo sie uruchomic Guitar Pro pod Linuxem?

14
Inne / Tworzenie WWW - graficzne narzędzie
« dnia: 2005-06-24, 16:48:38 »

15
Inne / Tworzenie WWW - graficzne narzędzie
« dnia: 2005-06-24, 11:29:57 »
> Nie wiem jak pod fedora ale sprubuj tego:
 >
 > alsaconf - postepuj wedlug polecen
 > alsamixer- zrob glosniej w 1 i 2 kolumnie
 >
 > i teraz sprubuj sprawdzic np. w xmms

alsamixer dziala i tam jest wszytstko glosno nastawione ale polecenie alsaconf nic nie daje, nie uruchamia sie nic.

Strony: [1] 2