Nowe posty

Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Wiadomości -

Strony: 1 2 [3]
31
Instalacja oprogramowania / openoffice w Mandrivie 2006
« dnia: 2006-03-16, 23:04:13 »
dobra juz zrobilem ;]
Problem tkwil w sterownikach esy. Zmienilem na s3virage i gdziala :)

32
Instalacja oprogramowania / openoffice w Mandrivie 2006
« dnia: 2006-03-16, 22:47:58 »
2006-03-16 22:44:54 jezior napisał:

> 2006-03-16 22:23:23 spinaczel napisał:
 >
 > > Niewiem czemu ale w konfigu byly stare ustawienia, mimo iz wczesniej zmienialem przez dpkg
 > ;/
 >  > Edytowalem recznie, to wystarowaly xy ale mam tlyko rozdzielczosc 640x480 ;/
 >  > Co moze byc z dpkg ze niezapisuje potem ustawien do konfiga ?!? ;/
 >
 > To zmien sobie rozdzielczosc ;-)
Jak by sie dalo to bym juz dawno zmienil...

33
Instalacja oprogramowania / openoffice w Mandrivie 2006
« dnia: 2006-03-16, 22:23:23 »
Niewiem czemu ale w konfigu byly stare ustawienia, mimo iz wczesniej zmienialem przez dpkg ;/
Edytowalem recznie, to wystarowaly xy ale mam tlyko rozdzielczosc 640x480 ;/
Co moze byc z dpkg ze niezapisuje potem ustawien do konfiga ?!? ;/

34
Instalacja oprogramowania / openoffice w Mandrivie 2006
« dnia: 2006-03-16, 22:11:16 »
2006-03-16 22:08:37 spinaczel napisal/:

> 2006-03-16 20:36:39 jezior napisal/:
 >
 > > 2006-03-16 20:28:00 spinaczel napisal/:
 >  >
 >  >  > (EE) No devices detected.
 >  >  >
 >  >  > Fatal server error:
 >  >  > no screens found
 >  >  >
 >  >
 >  > A \\"okoliczne\\" linijki te sprzed EE, tak z 10?
 >
 > www.republika.pl/ziomxxx/xfree.log
niewiem czemu ale nie laduje sterow do s3trio tlyko do poprzedniej karty , mimo ze przekonfigurowywalem xfree ;/

35
Instalacja oprogramowania / openoffice w Mandrivie 2006
« dnia: 2006-03-16, 22:08:37 »
2006-03-16 20:36:39 jezior napisal/:

> 2006-03-16 20:28:00 spinaczel napisal/:
 >
 >  > (EE) No devices detected.
 >  >
 >  > Fatal server error:
 >  > no screens found
 >  >
 >
 > A \\"okoliczne\\" linijki te sprzed EE, tak z 10?

www.republika.pl/ziomxxx/xfree.log

36
Instalacja oprogramowania / openoffice w Mandrivie 2006
« dnia: 2006-03-16, 20:28:00 »
2006-03-16 20:19:26 jezior napisał:

> 2006-03-16 20:11:21 spinaczel napisał:
 >
 >  > konfigurowalem ja na sterach
 >  > vesy, s3 ale nic nie dalo :|
 >
 > Cos sciemniasz. Co to znaczy \\"nic sie nie stalo\\"? Co mowi /var/log/Xorg.0.log
 
(EE) No devices detected.

Fatal server error:
no screens found

37
Instalacja oprogramowania / openoffice w Mandrivie 2006
« dnia: 2006-03-16, 20:11:21 »
Witam ;)
Mam problem z karta s3trio3D , neichca mi w ogole x\\'y wystartowac, konfigurowalem ja na sterach vesy, s3 ale nic nie dalo :| Wie ktos skad mozna pobrac dzialajace stery do tej karty, badz inny sposob na rozwiazanie tego problemu?
PoZdR.

38
Konfiguracja / Kompilacja jądra w fc4
« dnia: 2005-12-21, 17:22:31 »
Dzieki za pomoc. Jeszcze jak by ktos mial ten problem i wywalil cale gnome z bilbioteka gdm to radzil bym potem wkompilowac kdm bo sie x-y nie odpala ;)
PoZdRo.

39
Konfiguracja / Kompilacja jądra w fc4
« dnia: 2005-12-19, 17:38:15 »
Witam :)
Mam na moim debianie gnome &kde. Stale korzystam z kde i chcialbym wyrzycic CALE gnome. Na google szukalem to nie wiele znalazlem o tym :(....
Pozdr.

40
Sieć / SSH + NAT
« dnia: 2005-12-09, 18:24:31 »
2005-12-09 18:16:54 chmooreck napisał:

> a moge sie zapytac o powod checi podjecia tak drastycznego kroku ?
owszem :) chec jest taka ze potrzebuje wkompilowac starsza wersje bo mi libSDL nie wchodzi :P

41
Sieć / SSH + NAT
« dnia: 2005-12-09, 17:45:20 »
Witam :)
Jak wykompilowac alse z debiana?
Instalowalem ja ze zrodel...

42
Karty graficzne / ATI Rage IIC (Mach64) - brak akceleracji
« dnia: 2005-11-08, 14:37:35 »
2005-11-07 15:29:18 chmooreck napisał:
 > 1. laduj na starcie systemu (poszukaj w dokumentacji twojej dystrybucji, co powinienes zrobic)
 > odpowiedni modul (zalezy od karty dzwiekowej)
 >
 > 2. ustawiaj na przu uruchamianiu systemu poziom glosnosci (alsaconf) - jak ? patrz pkt. 1

Ale gdzie ja mam dodac te moduly...?

43
Karty graficzne / ATI Rage IIC (Mach64) - brak akceleracji
« dnia: 2005-11-07, 15:03:38 »
2005-11-07 09:44:02 Xax79 napisał:

> 2005-11-07 00:27:12 chmooreck napisał:
 >
 > > 2005-11-06 21:50:27 spinaczel napisał:
 >  >  > Spodkal
 >  >

Mam na to papiery wiec spokoj :P
Tylko ze dalje nie wiem co z tym problemem ;/

44
Karty graficzne / ATI Rage IIC (Mach64) - brak akceleracji
« dnia: 2005-11-06, 21:50:27 »
WItam :)
Otoz mam taki problem:
Instalowalem normalnei alse (alsaconf) zaisntalowalo sie dobrze potem daje alsactl store i jest dzwiek,  wszysyko jest ok. ALe jak zrobie reboota to dzwieku nie ma :( W ogole jest tak jak bym alsy nei konfigurowal...tak jak by plik konfiguracyjny alsy sie nei zapisal...probowalem dodawac prawa uztykownikowi audio i nie pomoga:(
Spodkal sie ktos z takim problemem? Albo wie jak go rozwiazac?
Mam debiana z kernelem 2.6.14 swiezo po kompilaci.
Pozdrawiam :)

Strony: 1 2 [3]