Nowe posty

xx Framebuffer 640x5760 => 2560x1400. "pocięcie" pamięci framebuffer (2)
Wczoraj o 22:06:34
xx kontrola dostępu (1)
Wczoraj o 07:47:58
xx Użytkownicy należący do grupy (1)
Wczoraj o 07:44:46
xx Klawiatura nie działa po włączeniu Ubuntu (3)
2020-10-25, 19:23:34
xx Szkielet z getops (3)
2020-10-25, 15:06:20
xx 2 adresy na jednej sieciówce - brak pingu (1)
2020-10-22, 14:09:22
xx Knoppix z polską klawiaturą. Czy tak się da w ogóle? (5)
2020-10-20, 21:31:47
xx DNF autouzupełnianie (0)
2020-10-20, 18:18:23
xx Propozycja recenzji (11)
2020-10-19, 17:58:22
xx Logi: USB brak komunikacji. (0)
2020-10-18, 20:30:10

Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Pokaż wątki -

Strony: [1]
1
Monitory / Monitor, czestotliwosc, problem
« dnia: 2007-02-04, 16:38:35 »
system: SUSE 10.0
problem: instalowany na monitorze "lepszym", aktualnie podpiety na monitor slabszy (PHILIPS 105S). Menu wyboru systemu wyswietla dobrze, KDE laduje sie dobrze, ale caly proces startowania i pozniej wylogowywania sie dziala w nieobslugiwanym przez slabszy monitor trybie. (monitor obsluguje H: 30-60kHz, a wg informacji ten fragment ladowania sie systemu jest wyswietlany w 60Hz / 64kHz :/
Plik xorg.conf juz sprawdzalem, ale ustawienia ma poprawne.
W jaki sposob zmienia sie parametry wyswietlanego obrazu w trybie ladowania/wylaczania?

Wlaczanie w trybie SafeMode nie robi takich problemow.

Strony: [1]