Nowe posty

xx postfix otrzymane emaile from z mojej domeny (0)
Dzisiaj o 12:58:04
xx Prawy przycisk myszy - > Nowy plik (2)
Dzisiaj o 11:39:30
xx Konto root i crontab backupu (2)
Wczoraj o 22:51:23
xx Najlepsze gry na Androida według Was (3)
Wczoraj o 14:04:31
xx jak w C++ robić operacje na pieniądzach (7)
Wczoraj o 14:00:35
xx [C++] Do czego potrzebny jest czas kompilacji (1)
Wczoraj o 13:57:53
xx chrome - urządzenie audio (4)
2019-11-10, 12:33:43
xx PORADNIK ! [Poszukiwanie bledow] (1)
2019-11-09, 17:54:50
xx debian 10, problem z instalacją MySQLa (8)
2019-11-08, 21:55:38
xx Wynik skryptu do txt (3)
2019-11-08, 12:41:55

Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Pokaż wątki - Marco UYSzosti

Strony: [1]
1
Karty graficzne / tv-out geforce 6200 i czarno biały obraz ??
« dnia: 2007-09-01, 20:17:42 »
Witam mam grafike Geforce 6200 z tv-out svideo. Podłączam do telewizora przez przejściówkę, która była w zestawie z płytą svideo-cinch.
I jest problem bo mam czarno biały obraz (jakość obrazu żyleta). Przeszukałem fora i googla i kombinowałem i nic nie pomogło.
Wydaje mi się że kabel i przejściówka są OK bo jak się przełączę na inną konsole gdzie nie ma X-ów włączonych to obraz w telewizorze jest kolorowy.
To mój conf. Dziękuje za wszelką pomoc.
# Xorg configuration created by livna-config-display

Section "ServerLayout"
Identifier     "Layout0"
Screen      0  "Screen0" 0 0
InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia"
ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
EndSection

Section "Module"
Load  "extmod"
Load  "glx"
Load  "dbe"
Load  "extmod"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option    "AIGLX" "on"
Option    "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
Identifier  "Mouse0"
Driver      "mouse"
Option    "Protocol" "auto"
Option    "Device" "/dev/input/mice"
Option    "Emulate3Buttons" "no"
Option    "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
Identifier  "Keyboard0"
Driver      "kbd"
EndSection

Section "Monitor"

    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier   "Monitor0"
VendorName   "Unknown"
ModelName    "Proview"
HorizSync    30.0 - 70.0
VertRefresh  50.0 - 160.0
Option    "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier  "Videocard0"
Driver      "nvidia"
VendorName  "NVIDIA Corporation"
BoardName   "GeForce 6200"
Option    "TVStandart" "PAL-D"
Option    "AddARGBGLXVisuals" "True"
Option    "DisableGLXRootClipping" "True"
#Option "TVOutFormat" "AUTOSELECT"
#Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
#Option "TVOutFormat" "COMPONENT"
#Option "TVOutFormat" "SCART"

EndSection

Section "Screen"

# Removed Option "metamodes" "CRT: 1024x768 +0+0, TV: 720x576 +0+96"
Identifier "Screen0"
Device     "Videocard0"
Monitor    "Monitor0"
DefaultDepth     24
Option    "TwinView" "1"
Option    "metamodes" "CRT: 1024x768 +0+0, TV: 720x480 +0+144"
SubSection "Display"
Depth     24
Modes    "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option    "Composite" "Enable"
EndSection

2
GNOME / Dodawanie aplikacji do menu Gnome
« dnia: 2006-06-10, 13:18:43 »
Mam Auroxa 11.1 i chciałbym Oracla 10g na tym systemie. Czy ktoś wie czy da rade?

Przy instalacji wywala:
Checking operating system version: must be redhat-3, SuSE-9, redhat-4, UnitedLinux-1.0, asianux-1 or asianux-2
                                      Failed <<<<

Nie da się tego obejść i czy ruszy baza na innej niż te dystrybucji??

3
C/C++ - KDE/Qt / Instalacja Kdevelop
« dnia: 2005-10-31, 18:10:40 »
Automatyczny start neostrady nie działa. Próbowałem wszystkich porad z neta i nic. Przesunąłem to na koniec kolejki uruchamiania i to samo. Odpala dopiero jak uruchamiam w konsoli w kde :(
Pomocy.

4
C/C++ / Programowaine w C - kłopotliwy początek
« dnia: 2005-09-25, 12:10:45 »
Wtam
mam: płyte K7S41 z grafiką
Integrated Real 256E 3D Graphics
i Aurox 10.2 nie znalaz do tego sterowników pomocy.

Strony: [1]