Nowe posty

xx zapis klatki filmu mp4 w postaci obrazu jpg (2)
Wczoraj o 22:33:32
xx Dystrybucja do szkolnej pracowni. (6)
Wczoraj o 18:39:04
xx Jaką dystrybucje polecacie pod mój sprzęt? (1)
Wczoraj o 14:53:22
xx Thunderbird - jedna poczta na dwóch dystrybucjach (3)
Wczoraj o 12:34:56
xx Nowe forum linuxowskie (5)
Wczoraj o 11:55:40
xx zrobmikompa.pl - co myślicie o tej stronce (8)
Wczoraj o 11:44:47
xx Jaka dystrybucja pod mon sprzęt? (1)
Wczoraj o 10:52:58
xx BIOS nie widzi dysku z Linuxem (2)
2019-09-14, 10:41:31
xx Problem z antiX wersja live (0)
2019-09-12, 20:56:49
xx Serwer do Nauki (5)
2019-09-05, 07:35:50

Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Wiadomości - Łukasz Kisiel

Strony: [1] 2 3 4
1
warmińsko-mazurskie / Elbląg
« dnia: 2007-02-12, 11:40:20 »
Jeśli macie jakieś pytania problemy piszcie na mój email jeśli będę potrafił pomóc pomogę, ostatnio rzadko tu zaglądam.
tycjan / AT / flusso.pl

2
warmińsko-mazurskie / Elbląg
« dnia: 2006-12-18, 11:24:12 »
Z przyjemnością nagram Slackware 11.0 Ubuntu 6.06 Mandrivę 2007 lub ściągnę jakąkolwiek dystrybucję na życzenie.

Kontakt:
--
tycjan at flusso.pl














3
Inne / [LSTAT] Problem z wyświetlaniem.
« dnia: 2006-10-25, 18:55:22 »
Problem rozwiązany. Powód? Brakowało miejsca na dysku hehe ;) Bywa.

4
Inne / [LSTAT] Problem z wyświetlaniem.
« dnia: 2006-10-25, 16:24:39 »
Jakiś czas temu zainstalowałem i skonfigurowałem lstaty wszystko chodziło ok aż do dziś. Wchodzę kontrolnie by obejrzeć statystyki i co widzę?



500 Internal Server Error

Internal Server Error


The document has moved here.




Postanowiłem podejrzeć logi i co widzę?

[Wed Oct 25 16:17:44 2006] [error] [client 192.168.0.4] Premature end of script headers: lstat.cgi
[Wed Oct 25 16:17:44 2006] [error] [client 192.168.0.4] libpng error: Write Error
[Wed Oct 25 16:17:44 2006] [error] [client 192.168.0.4] libpng error: No IDATs written into file
[Wed Oct 25 16:17:44 2006] [error] [client 192.168.0.4] *** glibc detected *** double free or corruption (!prev): 0x0849f6a8 ***


Nie mam pomysłu co się stało, kontorlnie przeinstalowałem glibca oraz libpnb z paczek.
Moj OS to Slackware.  Konfiguracja lstatów nie ruszana. ExecCGI i inne bajery są na swoim miejscu. Wiecie jak to naprawić może?

--
Pozdrawiam.

5
Konfiguracja / PHP4 i PHP5 i jeden Apache
« dnia: 2006-10-26, 08:51:36 »
PS. Oczywiście EcecCGI mam ;|

6
Konfiguracja / PHP4 i PHP5 i jeden Apache
« dnia: 2006-10-26, 08:50:54 »
System prawidłowo rozpoznaje rozszeżenie. Jeśli wykonam skrypt z poziomu powłoki  ładnie drukuje kod HTMLa. Jeśli kliknę w przeglądarce nadal "No input file specified." Dodam, że mam wpis w apaczu taki
AddHandler cgi-script .cgi .pl .php5 Jak dodam AddType to ściąga plik php5 ;(

7
Konfiguracja / PHP4 i PHP5 i jeden Apache
« dnia: 2006-10-25, 18:58:45 »
Na prawdę nikt nie ma pomysłu, już przerabiałem wiele scenariuszy. Doszedłem do tego, że mam

No input file specified.

Eh, co za zrycie ;(

8
Konfiguracja / PHP4 i PHP5 i jeden Apache
« dnia: 2006-10-24, 19:58:33 »
Cześć, mam taki oto problem. Potrzebuję by apache hulał z dwoma pehapami wygooglowałem, że jedno można załadować jako moduł -PHP4 tak mam a  PHP5 jako CGI. Zrobiłem tak dodałem odpowiednie linijki w httpd.conf:
-----------------------------------------------------------------------------------

ScriptAlias /php5/ "/usr/local/php5/bin/"
AddType application/x-httpd-php5 .php5
Action application/x-httpd-php5 "/php5/php"

-----------------------------------------------------------------------------------

Oczywiście dodałem opcję EcecCGI dla w którym umieściłem testwe .php5. Prawa na pliki:
-----------------------------------------------------------------------------------

ls -la /usr/local/php5/bin/
razem 10384
drwxr-xr-x 2 root root     4096 2006-10-24 13:47 .
drwxr-xr-x 7 root root     4096 2006-10-24 13:47 ..
-rwxr-xr-x 1 root root      725 2006-10-24 13:47 pear
-rwxr-xr-x 1 root root      746 2006-10-24 13:47 peardev
-rwxr-xr-x 1 root root      709 2006-10-24 13:47 pecl
-rwxr-xr-x 1 root root 10582850 2006-10-24 13:47 php
-rwxr-xr-x 1 root root     1106 2006-10-24 13:47 php-config
-rwxr-xr-x 1 root root     4175 2006-10-24 13:47 phpize
-------------------------------------------------------------------------------

*Pliki katalog wyżej mają dokładnie takie same prawa.
Prawa na katalog w którym mam skrypt:

-------------------------------------------------------------------------------
ls -la
razem 56
drwxr-xr-x 2 tycjan apache  4096 2006-10-24 19:11 .
drwxr-xr-x 9 tycjan apache  4096 2006-10-24 12:08 ..
-rwxrwxrwx 1 tycjan apache    18 2006-10-24 14:55 phpinfo.php5

------------------------------------------------------------------------------


w logach mam taki myk:

------------------------------------------------------------------------------
[Tue Oct 24 19:56:19 2006] [error] [client 87.125.129.18] client denied by server configuration: /usr/local/php5/bin/php, referer: http://192.168.0.1/phptest/
------------------------------------------------------------------------------


Kombinuję i nic próbowałem to samo wrzucić do htaccess też nic, może ktoś z Was ma doświadczenie? Dla uścislenia dodam, że apacz w wersji 2.2

--
Pozdrawiam.

9
Administracja / [mysql] kodowanie pliterek
« dnia: 2006-09-10, 16:57:24 »
No okej, tylko jak ustawic globalnie.. rpobowalem wymuszac w my.cnf... roznymi sposobami przekompiowalem mysqla.. nic ... nic jedyny sposob to z posiomu usera dodac dyrektywe ktora zmienia kodowanie... ale ja chce globalnie  domyslnie.... eh... ciagle jest szwedzkie...

10
Administracja / [mysql] kodowanie pliterek
« dnia: 2006-09-08, 16:32:03 »
Właśnie doszedłem jak zmienic dla danej bazy... odpowiednimi dyrektywami w pehapie ;) Globalne ustawienia nadal nie zmienione nie moge znalesc jak w my.cnf je podac ;/ wszystko odrzuca ;/

11
Administracja / [mysql] kodowanie pliterek
« dnia: 2006-09-08, 15:19:47 »
Dokonałem zmiany serwera stara baze przenioslem cala na nowy serwer.
W miejscu pliterek sa znaki zapytania czytalem rozne fora o importowaniu i exporcie bazy zmiany kodowania i nic jedyme co uzyskalem to miejscowe zmiany na pliterki wiec tak. Na nowym serwerze przekompilowalem mysqla z opcjami ./configure --prefix=/usr/local/mysql --with-charset=latin2 --with-collation=latin2_general_ci i nic.....
mysql> show variables like "%character%";
+--------------------------+----------------------------------------+
| Variable_name            | Value                                  |
+--------------------------+----------------------------------------+
| character_set_client     | latin1                                 |
| character_set_connection | latin1                                 |
| character_set_database   | latin2                                 |
| character_set_results    | latin1                                 |
| character_set_server     | latin2                                 |
| character_set_system     | utf8                                   |
| character_sets_dir       | /usr/local/mysql/share/mysql/charsets/ |
+--------------------------+----------------------------------------+
7 rows in set (0,01 sec)

mysql> SHOW VARIABLES LIKE 'collation%';
+----------------------+-------------------+
| Variable_name        | Value             |
+----------------------+-------------------+
| collation_connection | latin1_swedish_ci |
| collation_database   | latin2_general_ci |
| collation_server     | latin2_general_ci |
+----------------------+-------------------+
3 rows in set (0,00 sec)

Ggy zmienie to na poprawne i quitne nie zachowuje mi zmian... nie mam zadnego my.cnf config etc.. na starym serwerze nie bylo tez... a sprawdzalem i mam latin2 wszedzie jak to odkrecic moze ktos z Was wie... jak zmusic go do zahcowania tego co zmienie.

12
Usługi / SSH i MySQL
« dnia: 2006-06-21, 17:50:54 »
2006-06-21 08:22:50 xis napisał:

> 2006-06-20 23:48:25 de_laurent napisał:
 >
 > > W konfigu ssh /etc/ssh/sshd_config masz tez opcje PAM.
 >
 > To nie do końca tak, de_laurent. Opcja, o której mówisz sprawia, że SSH autoryzuje użytkowników
 > za pomocą PAM. Wspomniane przeze mnie rozwiązanie pozwala PAM'owi właśnie komunikować się z
 > MySQL, z czego 'korzysta' każda metoda autentykacji (wlącznie z sshd, gdy opcja, o której
 > piszesz jest włączona).
 >
 > Coś w tym stylu ;)
 > Mówiąc szczerze nigdy się tym nie bawiłem, ale mam kolegę, który zjadał na tym zęby :)
 >
To ja pewnie tez zjem :) Dzieki i pozdrawiam serdecznie napsize jak mi sie uda zrobic lub nie uda:D

13
Usługi / SSH i MySQL
« dnia: 2006-06-20, 16:06:22 »
Witajcie.

Słyszałem, że da radę postawić SSH tak by czytało hasła z bazy MySQL. Czy ktoś z Was robił taki myk?
Wiem też, że chodzi o PAMa.. Distro na którym ma to hulać to Slack 10.2.
Pozdrawiam.

14
Komunikatory / Skype i pl
« dnia: 2006-01-06, 19:48:07 »
Witajcie, mam taki problem odpalajac skype z /user/local/skype/skype z konsoli ladnie mam jezyk polski gdy pod Xami  odpale je z "wykonaj polecenie" - z tego samego /usr/.../skype * uzywam KDE odpala sie z jezykiem angielskim to samo hdy dodam sobie skrot na pulpicie tez z en z konsoli mam pl robilem dowizania i nic ciagle z ixow mam en a z konsoli pl szukalem na googlach i nie znalazlem ;/ moze ktos z Was nial pdoba historie albo wie jak to zmienic z gory dizekuje  i pozdrawiam :D

15
Sieć / Problem z ipv6
« dnia: 2005-11-23, 21:50:02 »
Witam od kilku dni mam problem z IPV6. Wiec mam tunel z XS26.
Działał normalnie az sam z siebie przestal dzialac polskie servery przestaly wpuszczac zarganiczne rowniez, pomyslalem ze I:line sie wywalilo... ale.. nie...Skaswoalem tunel na xs i zalozylem nowy od nowa konfigurujac to samo... Robie ping6 na dowolny adres v6 nie odpowiada.. traceroute6 nie zwraca hopa...
ip -6 ro
3ffe:80ee:3701::/48 via :: dev xs26  metric 256  mtu 1480 advmss 1420
2000::/3 dev xs26  metric 1  mtu 1480 advmss 1420
fe80::/64 dev eth0  metric 256  mtu 1500 advmss 1440
fe80::/64 dev eth1  metric 256  mtu 1500 advmss 1440
fe80::/64 via :: dev xs26  metric 256  mtu 1480 advmss 1420
ff00::/8 dev eth0  metric 256  mtu 1500 advmss 1440
ff00::/8 dev eth1  metric 256  mtu 1500 advmss 1440
ff00::/8 dev xs26  metric 256  mtu 1480 advmss 1420
unreachable default dev lo  proto none  metric -1  error -101

Wyglada niby dobrze... Zmienialem popy na czeskie polske slowacje...Chyba wszystkie  probowalem... Skonczyly mi sie pomysly ;-/
a ip tun show
sit0: ipv6/ip  remote any  local any  ttl 64  nopmtudisc
xs26: ipv6/ip  remote 212.14.4.4  local 84.40.199.88  ttl 120
troche  juz mialem... nawet nie pamietam co robilem...
Skrypt do uruchamiania ipv6 to ten ktory mozna sciagnac ze strony xs26... hestem pewien ze jest dobrze skonfigurwany...
Moze Wy bedziecie miali jakis pomysl.. Dziekuje z gory :))0

Pozdrawiam serdecznie...



Strony: [1] 2 3 4