Forum Linux.pl

Oprogramowanie => Multimedia => Wątek zaczęty przez: Igor w 2006-04-06, 08:16:09

Tytuł: Jaka wtyczka do amarok???
Wiadomość wysłana przez: Igor w 2006-04-06, 08:16:09
Witam
Postawiłem sobie mandrive 2006, ogólna konfigugacja przedstawiała sie nastepujaco(z tych ciekawszych):
dysk na 3 partycje - hda1-ext2 systemowa, hda2-swap i hda3-FAT32 na dane(zeby miec skad DOSa odpalac).

zarejestrowalem usera root oraz user, coby na roocie nie siedziec. ustawilem automatyczne logowanie konta user z WM\\'em iceWM.

jedyne co recznie zrobilem to przemontowalem sobie w fstabie trzecia partycje z lokacji /mnt/win_c do lokacji /home/user/dane i nadalem parametr users, bo nie chcialo mi nic zapisywac na niej.

2 dni chodzilo jak burza (powiedzmy, PII400 i 256MB RAM to torche malo pod to distro, ale nie o to lazi).

wlaczam sobie go dzisiaj, ale jak chce wylaczyc nie dziala nic z menu logout. wlaczylem wiec konsole, bezczelnie przeszedlem na:
su
i probuje:
shutdown now
wczoraj dzialalo, dzisiaj zamiast wylaczyc grata to wyskakuje mi 5 konsol textowych, kazda prosi o login, po czym reaguje na max 1-2 klawisze i sie zacina

podejrzewac hardzielka i wymienic na inny (mam drugi w zapasie) czy cos jesczce nakopałem?

aha, jedyne co daje prawidłowe zamkknięcie kompa to :
reboot   spod roota i potem czekać az sie plansza biosa pojawi i wyłączyć kompa
Tytuł: Jaka wtyczka do amarok???
Wiadomość wysłana przez: Tomek w 2006-04-06, 00:48:12
Witam.

Pytanie jest następujące, Jaką wtyczke (chodzi o jej nazwę) muszę sciągnąć do Amarok'a (1.3) żeby móc cieszyć się wizualizacjami?. W momencie gdy próbuje właczyć wizualizacje pojawia się komunikat, że brakuje libvisual (mimo, że libvisual jest zainstalowany).

Pomożecie? :)

Pozdrawiam
Tytuł: Jaka wtyczka do amarok???
Wiadomość wysłana przez: Dariusz Gadomski w 2006-04-06, 12:21:46
> Pytanie jest następujące, Jaką wtyczke (chodzi o jej nazwę) muszę sciągnąć do Amarok'a (1.3)
 > żeby móc cieszyć się wizualizacjami?. W momencie gdy próbuje właczyć wizualizacje pojawia się
 > komunikat, że brakuje libvisual (mimo, że libvisual jest zainstalowany).
 >
 > Pomożecie? :)

To zależy od dystrybucji jakiej używasz. W Fedorze to np. amarok-visualisation, w Gentoo wystarczy że przy kompilacji do zmiennej USE dodasz "visualization".

Pozdrawiam
D. Gadomski
Tytuł: Jaka wtyczka do amarok???
Wiadomość wysłana przez: Tomek w 2006-04-06, 12:34:52
Witam.

Dystrybucja do Debian Sarge. Program został ściągniety jako paczka z http://people.debian.org/~adeodato/packages amarok-sarge/

Pozdrawiam.
Tytuł: Jaka wtyczka do amarok???
Wiadomość wysłana przez: Tomek w 2006-04-07, 17:18:45
Nikt tego nie wie czy nikt nie chce pomóc???
Tytuł: Jaka wtyczka do amarok???
Wiadomość wysłana przez: Dariusz Gadomski w 2006-04-07, 20:08:39
2006-04-07 17:18:45 dawtel napisał:

> Nikt tego nie wie czy nikt nie chce pomóc???

Ja chętnie bym Ci pomógł ale niestety z Debianem nie miałem nigdy do czynienia, a we wszystkich dystrybucjach z których korzystałem nie było żadnych problemów.

Pozostaje czekać aż jakiś debianowiec trafi na Twój post.

pozdrawiam
Tytuł: Jaka wtyczka do amarok???
Wiadomość wysłana przez: w 2006-05-08, 23:39:31
2006-04-06 00:48:12 dawtel napisał:

> Witam.
 >
 > Pytanie jest następujące, Jaką wtyczke (chodzi o jej nazwę) muszę sciągnąć do Amarok'a (1.3)
 > żeby móc cieszyć się wizualizacjami?. W momencie gdy próbuje właczyć wizualizacje pojawia się
 > komunikat, że brakuje libvisual (mimo, że libvisual jest zainstalowany).
 >
 > Pomożecie? :)
 >
 > Pozdrawiam


Ja mam mandrive 2006 i szukałem w urpmi frazy "visual". Okazało się, że pomimo iż miałem już zainstalowane libvisual, to nie było np. libvisual-plugin. Zobacz co u Ciebie wyskoczy i dodaj co uważasz za istotne. Może zadziała:)
Tytuł: Jaka wtyczka do amarok???
Wiadomość wysłana przez: w 2006-05-09, 09:25:30
> Ja mam mandrive 2006 i szukałem w urpmi frazy "visual". Okazało się, że pomimo iż
 > miałem już zainstalowane libvisual, to nie było np. libvisual-plugin. Zobacz co u Ciebie
 > wyskoczy i dodaj co uważasz za istotne. Może zadziała:)

urpmi libvisual-plugin

to działa:)