Forum Linux.pl

System => Inne => Wątek zaczęty przez: Boxxaa w 2019-03-19, 14:27:48

Tytuł: Mint 19.1 - jest na wpół po polsku i angielsku, no szlag...
Wiadomość wysłana przez: Boxxaa w 2019-03-19, 14:27:48
(https://obrazki.elektroda.pl/4124253200_1553002452_thumb.jpg) (https://obrazki.elektroda.pl/4124253200_1553002452.png)

Hit stulecia normalnie. Ten który pisał polską paczkę językową musiał naprawdę coś przeterminowanego wąchać.
Oczywiście, paczki zainstalowane w całości i ustawione na cały system.
Od czasu do czasu (głównie w komunikatach systemowych) pojawiają się takie perełki jak na w/w screenie.
W którym miejscu zacząć "dziobać" Minta by to spolszczyć po całości??

Tytuł: Odp: Mint 19.1 - jest na wpół po polsku i angielsku, no szlag...
Wiadomość wysłana przez: mackeire w 2019-03-19, 14:56:09
Może brakuje jakiegoś language-pack , poszukaj w synapticu
A co masz w pliku
nano /etc/default/locale
?
Tytuł: Odp: Mint 19.1 - jest na wpół po polsku i angielsku, no szlag...
Wiadomość wysłana przez: 1709 w 2019-03-19, 15:37:57
1. W Menu powinien byc odpowiedni program  do jezykow.
Preferencje --> Języki

Tam masz tez opcje "Obsługa języków" i możesz doinstalować brakujące języki.
Tytuł: Odp: Mint 19.1 - jest na wpół po polsku i angielsku, no szlag...
Wiadomość wysłana przez: Boxxaa w 2019-03-19, 16:12:30
To wszystko o czym już mowa w wątku ... już dawno zrobione.

LANG=pl_PL.UTF-8
LANGUAGE=pl_PL:pl
LC_NUMERIC=pl_PL.UTF-8
LC_TIME=pl_PL.UTF-8
LC_MONETARY=pl_PL.UTF-8
LC_PAPER=pl_PL.UTF-8
LC_IDENTIFICATION=pl_PL.UTF-8
LC_NAME=pl_PL.UTF-8
LC_ADDRESS=pl_PL.UTF-8
LC_TELEPHONE=pl_PL.UTF-8
LC_MEASUREMENT=pl_PL.UTF-8
Tytuł: Odp: Mint 19.1 - jest na wpół po polsku i angielsku, no szlag...
Wiadomość wysłana przez: arecki w 2019-03-19, 16:40:32
https://pl.wikibooks.org/wiki/Linux_Mint/Instalacja_polskiego_j%C4%99zyka
Tytuł: Odp: Mint 19.1 - jest na wpół po polsku i angielsku, no szlag...
Wiadomość wysłana przez: 1709 w 2019-03-20, 10:49:16
Sciaglem ISO linuxmint-19.1-xfce-64bit.iso
- pakiety językowe sa pobierane w trakcie instalacji jest odrazu ma wpięty kabel internetowy.
- nie potrafię odtworzyć akurat takiego okienka jak na screenie.
- Zauważyłem tylko podpowiedz ( niespolszczone ) "Log out" po najechaniu przycisku końca sesji w menu.

Edytowane
Wszelkie uwagi wiado gdzie zgloszac :)