Forum Linux.pl

Gry w Linuksie => Gry => Wątek zaczęty przez: Zdzisław Knop w 2018-02-06, 23:23:12

Tytuł: Nie moge strzelać w Urban Terror
Wiadomość wysłana przez: Zdzisław Knop w 2018-02-06, 23:23:12
Gra nie reaguje na przyciski myszki - nie moge strzelać. Mam Minta 18.3 Mate Stało się to pomiędzy przejściami z jednej mapy do następnej. W tej nowej mapie już nie mogłem strzelać.

//Edit
Ściągnąłem nową paczke ZIP i dalej to samo
Tytuł: Odp: Nie moge strzelać w Urban Terror
Wiadomość wysłana przez: 1709 w 2018-02-07, 09:18:38
Cytuj
nie moge strzelać. ... W tej nowej mapie już nie mogłem strzelać.
Nom, jeden z serwerów tak ma.
Tytuł: Odp: Nie moge strzelać w Urban Terror
Wiadomość wysłana przez: Zdzisław Knop w 2018-02-07, 15:38:07
Cytuj
Nom, jeden z serwerów tak ma.

Ja mam na wszystkich
Tytuł: Odp: Nie moge strzelać w Urban Terror
Wiadomość wysłana przez: 1709 w 2018-02-08, 11:24:23
1. U mnie działa, mogę strzelać, ale nie wszędzie.
Mogę strzelać , ale to zależy od serwera, a właściwie chyba od ilości graczy lub botów,
czyli jak nie ma nikogo to nie można stzrelać, chyba że serwer przewiduje inaczej.
Albo mapy, np. jak jest sam nóż, ( lub brak czegokolwiek - tryb mapy z przeszkodami w której się skacze )
 to ciężko czymkolwiek strzelać.
Choć głowy sobie nie dam uciąć, bo nie jestem zapalonym graczem tej gry.

2. Pliki tymczasowe masz w katalogu domowym ( jeśli będziesz miał potrzebe to mozesz sobie usunąć )
 ~/.q3a/


Edytowane
A jak masz problem wracasz do punktów debugowania.
1. Czy masz błedy w terminalu
2. Czy problem występuje takze na nowym końcie użytkownika
3. Zgłaszasz problem supportowi tej gry, jeśli problem dalej występuje nawet na nowym końcie
i nie jest to związane z ilością graczy, czy botów.
Tytuł: Odp: Nie moge strzelać w Urban Terror
Wiadomość wysłana przez: Zdzisław Knop w 2018-02-08, 16:52:05
Cytuj
Zgłaszasz problem supportowi tej gry,

Zgłosiłem, ale odesłali mnie na forum gry. Nie na wszystkich serwerach mogę nie strzelać. Są serwery, w których normalnie mogę strzelać - nie wiem od czego to zależy. Może od tego że niektóre nazwy map mają kolor na pomarańczowo - nie wiem co to oznacza. Na Windowsie 10 też mam to samo.