Forum Linux.pl

Oprogramowanie => Komunikatory => Wątek zaczęty przez: w 2014-11-07, 17:09:10

Tytuł: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: w 2014-11-07, 17:09:10
Witam. Mam problem dotyczący team speaka 3. Otóż po zainstalowaniu go i próbie włączenia okazuje mi się plik pod dziwną nazwą a w nawiasie pisze (nieprawidłowe kodowanie). Co dziwnego w tym pliku nic nie jest napisane a jest to dokument tekstowy.
Tytuł: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: roobal w 2014-11-08, 07:36:09
Jak liczysz na pomoc, to podaj konkrety. Zacznijmy od tego czy uruchamiasz serwer, czy klienta? Kolejna sprawa, w jaki sposób uruchamiasz ten plik? Skąd wiesz, że to dokument tekstowy? To powinna być binarka. Uruchamiasz z uprawnieniami do wykonywania?
Tytuł: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: w 2014-11-10, 18:01:35
1.uruchamiam klienta.
2.Plik normalnie otwieram przez 2x kliknięcie LPM.
3.Jest to dokument tekstowy bo jest we właściwościach napisane.
4.Tak uruchamiam z uprawnieniami.

PS.  Nawa pliku "PII@0��@8 (nieprawidłowe kodowanie)"
Tytuł: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: roobal w 2014-11-11, 07:31:49
Uruchom plik w taki sposób.
./ts3client_runscript.sh
Tytuł: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: w 2014-11-11, 19:23:59
Nie mogę uruchomić. Wyskakuje mi że nie ma takiego pliku ani katalogu.
Tytuł: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: mateo86 w 2014-11-11, 22:44:55
Ale wiesz, że najpierw w konsoli/terminalu trzeba przejść do katalogu, gdzie znajduje się ten plik, a nie wpisywać polecenie gdzie popadnie?
Tytuł: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: roobal w 2014-11-12, 01:11:39
Na innych forum jest bardzo podobny temat. Jeśli jesteś jego autorem, dostosuj się do polecen w tamtym temacie. Jeśli nie jesteś jego autorem, to szybko znajdziesz ten temat za pomocą wyszukiwarki.
Tytuł: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: w 2014-11-12, 16:41:26
Kiedy uruchamiam przez terminal i przez ts3client_runscript.sh to pisze mi że nie można uruchomić pliku binarnego.(mam zezwolenie na uruchamianie)
Kiedy uruchamiam przez ts3client_linux_amd64 to wtedy pojawia mi się ten dziwny plik tekstowy.
Kiedy uruchamiam przez ts3client_runscript.sh>PPM>Otwórz za pomocą terminala to terminal pokazuje się na ułamek sekundy i znika i nic się nie dzieje.
Tytuł: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: w 2014-11-12, 16:45:44
Ok temat do zamknięcia. Sam sobie poradziłem.
Tytuł: Odp: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: SpeciNew w 2016-11-20, 21:23:20
Cytat:  link=topic=21514.msg127633#msg127633 date=1415807144
Ok temat do zamknięcia. Sam sobie poradziłem.
Mógłbyś napisać w jaki sposób ci się to udało?
Tytuł: Odp: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: Kãa Esanæan'eveôse w 2016-11-21, 08:59:05
Temat jest sprzed dwóch lat więc raczej małe szanse, że autor odpowie...
Tytuł: Odp: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: SpeciNew w 2016-11-21, 18:59:51
Akurat jak muszę znaleźć odpowiedź i nie mogę nic nie ma ;<
Tytuł: Odp: Nie działa mi Team Speak 3
Wiadomość wysłana przez: Kãa Esanæan'eveôse w 2016-11-21, 23:15:04
To napisz, co zamierzasz zrobić, co już zrobiłeś, spróbowałeś zrobić i jakie są efekty :)