Cześć,
ja mogę się wypowiedzieć nt. Mandrivy. Używam jej od lat.
Mam PC z Pentium III 800 Mhz, na nim zainstalowałem
Mandrivę 10. Nie musiałem mieć internetu, jeśli się ma wszystkie płytki, to nie trzeba doinstalowywać poprawek. Raczej wszystko tam jest co jest potrzebne. Może być tylko problem, jeśli się chce nowsze wersje programów. Ponieważ tego komputera nie mam teraz pod ręką, nie powiem, co tam jest zainstalowane. Wiem tylko, że mogłem robić co chciałem z multimediami, filmy DVD dało się odtwarzać bez problemów. Nagrywarka DVD kopiowała wszystko co tylko chciałem.
Nie wiem, czy obecna wersja Mandrivy 2007 albo 2008 pójdzie na 800Mhz, ale 1,1G to chyba nie powinnien być jakiś problem. Pytanie jeszcze, ile jest pamięci fizycznej w kompie? Mandriva 10 zadowoliła się 500Mb bez specjalnych problemów. Nie wiem tylko czy tamta wersja Mandrivy miała ułatwienia jeśli chodzi o takie urządzenia jak pendrive. Na 2007 jest trochę zabawy montowaniem urządzeń USB, jaj mam ich conajmniej 3 (dyski USB, odtwarzacz MP3), nie ma natomiast problemu z rozpoznawaniem urządzeń. Na temat Mandrivy 2008 nie wypowiem się, jest trochę za wcześnie.
Pozdrawiam,
Rysiek