Witam!
Zakupilem neostradke 512 na sagemie i probuje ja rozdzielic na moja mala siec LAN (4 kompy). Chwilowo wszystko idzie przez mojego kompa, na ktorym mam win xp, ale chcialbym zrobic routerka jakiegos na linuxie. Probowalem Leaf Bering, ale modem mimo, ze wykryty poprawnie i firmware (DSP configuration) przeslany do niego, to w ogole nawet nie probuje sie synchronizowac, dodam, ze VPI i VCI zgadzaja sie z opisami i wartosciami z win xp... Teoretycznie wszystko jest OK, zgodnie z opisem sciagnietym razem z distro(2x1,44 floppy; nie pamietam adresu stony, ale qmpel podobno uruchomil neo z tego opisu...).
w tej chwili probuje walczyc z damn small linux, ale nie bardzo mi to wychodzi...
Moze mi ktos podpowie, co wrzucic na tego sprzeta, zeby to zasmigalo???
Sprzet to stary komp Olivetti z P200 i 32 MB RAM. Grafika to zintegrowane ATI Rage II, a sieciowka to Repotec oparty na Realteku 8139.
Aaa, zapomnialbym, pingi sieci lokalnej obie strony chodza, a stery do sagema to eagle 2 cos (nie pamietam, bo teraz pisze z niedoszlego serwera, a mam tylko 1 monitor i nie chce mi sie przelaczac;).
Ogolnie: POMOOOOCYY:/