Nowe posty

xx Jak usunąć kilka dowiązań twardych jednym poleceniem. (3)
2019-06-14, 12:12:10
xx Skrypt sprawdzający miejsce na dysku (1)
2019-06-13, 13:55:00
xx Samba server (3)
2019-06-10, 17:01:44
xx Skrypt tworzący użytkownika (3)
2019-06-07, 17:11:55
xx Jaki serwis komp. we Wrocławiu (0)
2019-06-06, 12:39:23
xx serwer wydruku (1)
2019-06-04, 13:57:58
xx mod_security i roundcube (0)
2019-05-27, 14:27:03
xx Touchpad po pewnym losowym czasie przestaje reagować (33)
2019-05-27, 10:14:21
xx [ROZWIĄZANY] przygotowanie zeskanowanego pdf do OCR (6)
2019-05-24, 14:46:43
xx Przydatne Linki (1)
2019-05-23, 18:05:04

Autor Wątek: Nie mogę włączyć Cedegi 5.1.3  (Przeczytany 1701 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 41
    • Zobacz profil
Nie mogę włączyć Cedegi 5.1.3
« dnia: 2006-07-13, 20:39:28 »
Mam taki problem że jak po raz pierwszy instalowałem Cedegę na moim SuSE 10.1 bez akceleracji 3D ( bez sterowników nVidia) to było wszystko w porządku. Ale teraz jak zainstalowalem sterwoniki do GeForce 6600 GT to gdy wlączam Cedegę i gdy wyskakuje okienko z akceptacją umowy, to biorę accept i komp mi się całkowicie zawiesza. Nie moge wtedy nic zrobić. Tylko zapodać mu restarta. Jak nie było tego sterownika to wszystko chodzilo cacy a jak jest to już nie działa Cedega. Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc.

Offline Bartosz Dębski

  • Global Moderator
  • Stały bywalec
  • *****
  • Wiadomości: 199
    • Zobacz profil
Nie mogę włączyć Cedegi 5.1.3
« Odpowiedź #1 dnia: 2006-07-14, 17:02:04 »
2006-07-13 20:39:28 doles2 napisał:

> Mam taki problem że jak po raz pierwszy instalowałem Cedegę na moim SuSE 10.1 bez akceleracji 3D
 > ( bez sterowników nVidia) to było wszystko w porządku. Ale teraz jak zainstalowalem sterwoniki
 > do GeForce 6600 GT to gdy wlączam Cedegę i gdy wyskakuje okienko z akceptacją umowy, to biorę
 > accept i komp mi się całkowicie zawiesza. Nie moge wtedy nic zrobić. Tylko zapodać mu restarta.
 > Jak nie było tego sterownika to wszystko chodzilo cacy a jak jest to już nie działa Cedega.
 > Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc.

skasuj pliki konfiguracyjne do cedegi z Twojego katalogu domowego
(/home/twojlogin/.cedega i .transgaming_global)
wtedy uruchom, powinno zadzialac.

Ja mam Nv 6800 GT i chodzi bez problemu