Gry w Linuksie > Sprzęt

Radeon + GL + niby wszystko ok...

<< < (2/2)

wojtalisk:
hmmm no w sumie to fglrxinfo wyrzuca jeszcze informacje o screen i monitor, ale to jest ustawienie wewn. x-ow. Jesli chodzi natomiast o glxinfo to wyrzuca duzo duzo wiecej, miedzy innymi obslugiwane rozszerzenia (extensions). Problemy z GLem/sterownikami/karta (?) widac dobrze w jednym ze standardowych screensaverow gdzie co jakas klatke wykorzystywane sa instrukcje z ktorymi cos sobie nie radzi (cos w stylu FGLTexMap (?)) i wtedy wyrzuca blad i przechodzi do renderowania nastepnej klatki. Dziwne to nieludzko. No bede jednak probowal kompilowac kernel 2.6 z DRM wylaczonym (lub modulowanym) zobaczymy wtedy, jednak jesli ktos ma jeszcze jakies sugestie to sa one mile widziane. Znajomy instalowal rowniez te same sterowniki na tej samej karcie, tylko ze w Mandrivie 2005 (nie znam sie na tej dystrybucji wiec moglem cos przekrecic z nazwa/numerem) i u niego takie problemy nie wystepuja...

Crowley:
dementuje :) mam mandrive radeona 9550 przetaktowanego na 9600 ;) i openGL wogóle nie działa.
Jeżeli możecie opiszcie konfiguracje po instalacji sterowników bo jestem laikiem w linie i troszke mnie trafia ze sterownikami :/
Expert mi odpowiedział tylko tyle że lepiej jest mieć nvidie
moje problemy opisuje w liscie "problem q3 ... "

pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej