Nowe posty

Autor Wątek: Azureus - Na windowsie śmiga a na linuchu raczej nie  (Przeczytany 2619 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
Postanowiłem ściągnąć Krusader i zainstalowalem z paczek. Ale pojawił sie problem otwieram go w konsoli(bo w kde nia dało rady)żeby zobaczyć o co chodzi i napisało to:

[root@localhost bin]# ./krusader
./krusader: Symbol `_ZTI9KLineEdit\\' has different size in shared object, consider re-linking
./krusader: Symbol `_ZTI10QPopupMenu\\' has different size in shared object, consider re-linking
./krusader: Symbol `_ZTI8QSpinBox\\' has different size in shared object, consider re-linking
./krusader: Symbol `_ZTI7QPixmap\\' has different size in shared object, consider re-linking
./krusader: Symbol `_ZTI7QWidget\\' has different size in shared object, consider re-linking
./krusader: Symbol `_ZTI11KMainWindow\\' has different size in shared object, consider re-linking
./krusader: Symbol `_ZTI12KApplication\\' has different size in shared object, consider re-linking
./krusader: Symbol `_ZTIN6KParts8PartBaseE\\' has different size in shared object, consider re-linking
./krusader: Symbol `_ZTIN6KParts10MainWindowE\\' has different size in shared object, consider re-linking
krusader: relocation error: krusader: undefined symbol: _ZN11KMainWindow7setIconERK7QPixmap
[root@localhost bin]#

I co jest źle, co trzeba zrobic żeby działoło :(:(:(:((:

Offline Martinez Czytoważne

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 34
    • Zobacz profil
Azureus - Na windowsie śmiga a na linuchu raczej nie
« Odpowiedź #1 dnia: 2005-08-05, 10:31:37 »
Witam. Mam tego typu problem, że:
Azureus na windowsie pobiera bezproblemowo pliki (te same co na azureusie linuxowym) a na prawdziwym systemie: długo, długo nic zassie troszeczkę i przestaje.
Nie wiem czy chodzi o NAT-a bo zarówno na windowsie jak i na linuxie pokazuje błędy na wszystkich portach.
Co do ustawień iptables - to się za bardzo na nich nie znam - ale zainstalowałem - świetny programik firestarter i tam domyślnie ustawiłem mu rulesa, że ma przepuścić service bittorrent na portach 6881-6889.
I nie wiem co na to wszystko poradzić. Widzę, że wakacje i nie chce za bardzo się na newbie siedzieć ale mimo to proszę o pomoc. Dzięki serdzeczne.

Offline Rafał Lewandowski

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 154
    • Zobacz profil
Azureus - Na windowsie śmiga a na linuchu raczej nie
« Odpowiedź #2 dnia: 2005-08-05, 10:41:17 »
2005-08-05 10:31:37 cytrynek napisał:

> Witam. Mam tego typu problem, że:
 > Azureus na windowsie pobiera bezproblemowo pliki (te same co na azureusie linuxowym) a na
 > prawdziwym systemie: długo, długo nic zassie troszeczkę i przestaje.
 > Nie wiem czy chodzi o NAT-a bo zarówno na windowsie jak i na linuxie pokazuje błędy na
 > wszystkich portach.
 > Co do ustawień iptables - to się za bardzo na nich nie znam - ale zainstalowałem - świetny
 > programik firestarter i tam domyślnie ustawiłem mu rulesa, że ma przepuścić service bittorrent
 > na portach 6881-6889.
 > I nie wiem co na to wszystko poradzić. Widzę, że wakacje i nie chce za bardzo się na newbie
 > siedzieć ale mimo to proszę o pomoc. Dzięki serdzeczne.  

---
też miałem problemy z NAT - ale ustawiłem sobie port na 49154 - oczywiście przepusciłem prze router ten port i poszło - dlaczego nie wiem gdzies znalazłem taka informację i działa.
pozdr

Offline Jacek Łuczak

  • Users
  • Prawie jak Guru
  • ****
  • Wiadomości: 437
    • Zobacz profil
Azureus - Na windowsie śmiga a na linuchu raczej nie
« Odpowiedź #3 dnia: 2005-08-05, 11:19:51 »
2005-08-05 10:31:37 cytrynek napisał:

> Witam. Mam tego typu problem, że:
 > Azureus na windowsie pobiera bezproblemowo pliki (te same co na azureusie linuxowym) a na
 > prawdziwym systemie: długo, długo nic zassie troszeczkę i przestaje.
 > Nie wiem czy chodzi o NAT-a bo zarówno na windowsie jak i na linuxie pokazuje błędy na
 > wszystkich portach.
 > Co do ustawień iptables - to się za bardzo na nich nie znam - ale zainstalowałem - świetny
 > programik firestarter i tam domyślnie ustawiłem mu rulesa, że ma przepuścić service bittorrent
 > na portach 6881-6889.
 > I nie wiem co na to wszystko poradzić. Widzę, że wakacje i nie chce za bardzo się na newbie
 > siedzieć ale mimo to proszę o pomoc. Dzięki serdzeczne.  

Na poczatek poczytaj!
http://azureus.aelitis.com/wiki/index.php/PortForwarding

Offline Piotr

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
Azureus - Na windowsie śmiga a na linuchu raczej nie
« Odpowiedź #4 dnia: 2005-10-21, 21:48:34 »
Mialem to samo. Nic sie nie sciagalo, jedynie co jakis czas pare kb.

pokombonowalem i voila ;)

wlaczylem Azureusa przez roota przez konsole (komenda su), wyskoczylo niepojawiajace sie wczesniej okienko akutalizacji, zaktualizowalem  i pliki sie sciagaja jak powinny .