Nowe posty

xx Zdalne polaczenie z posrednikiem pod Ubuntu bez GUI (1)
Dzisiaj o 11:11:08
xx bład krytyczny na dysku, dysk jest w LVM (2)
Dzisiaj o 06:38:20
xx Przekierowanie na bezpieczną stronę z SSL (1)
2019-04-16, 19:52:43
xx bootloader (4)
2019-04-13, 18:31:03
xx Ubuntu i Bluetooth (1)
2019-04-12, 10:12:18
clip Opera - odtwarzanie niektórych filmów nie działa (1)
2019-04-12, 00:41:50
xx Xubuntu i VirtualBox (2)
2019-04-11, 23:24:54
xx problem konfiguracji sieci (3)
2019-04-10, 17:19:19
xx Wykonam strone internetowa. Tworzenie i projektowanie stron www (0)
2019-04-10, 12:37:26
xx Read- only SD (7)
2019-04-10, 08:28:22

Autor Wątek: Rejestracja DNS-a  (Przeczytany 3379 razy)

Offline Robert ..::[*-*]::..

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Rejestracja DNS-a
« dnia: 2005-07-21, 11:03:52 »
Mam pytanie. Sci?gnelem obraz ISO Ubuntu i chcialbym go zainstalowac ale nie mam nagrywarki. I chodzi mi o to zeby zainstalowac go z dysku. Czy jest taka mozliwosc. I jeszcze jedno mam popsut? stacje dyskietek. Ale posiadam juz na kompie linuxa a dok?adnie Mandrive. Wi?c moze podczas bootowania ustawic tak zeby wl?czyla si? instalacja. I jeszcze jdeno Ubuntu chce zainstalowac na partycj na której teraz jest Mandriva. Mam nadziej? ze mnie zrozumieliscie.

Offline Marcin Maćczak

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 235
    • Zobacz profil
Rejestracja DNS-a
« Odpowiedź #1 dnia: 2005-07-21, 21:19:59 »
bierz dysk idz do kogos kto ma nagrywarke i se nagraj

Offline Robert ..::[*-*]::..

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Rejestracja DNS-a
« Odpowiedź #2 dnia: 2005-07-23, 16:39:25 »
czyli to jest jedyny sposób??

Offline Michał Tomaszewski

  • Users
  • Prawie jak Guru
  • ****
  • Wiadomości: 417
    • Zobacz profil
Rejestracja DNS-a
« Odpowiedź #3 dnia: 2005-07-23, 18:38:54 »
2005-07-23 16:39:25 carrem napisa?:

> czyli to jest jedyny sposób??

Niestety tak poniewa? b?dzie ci musia? zpartycjonowa? i sformatowa? dysk. Jest jeszcze mo?liwo?? u?ycia pen driva ale nie wiem jak to zbootowa?

Offline Maciej Małeta

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 16
    • Zobacz profil
Rejestracja DNS-a
« Odpowiedź #4 dnia: 2005-07-20, 23:54:00 »
Mo?e który? z wielkich Adminów pomo?e?

Zarejestrowa?em sobie domen? w firmie nazwa.pl i postawi?em swojego dns-a. Problem w tym, ?e jak chce zmieni? delegacje domeny na mojego dns-a to otrzymuje informacje:

"Podany serwer DNS ***.*******.*** nie jest zarejestrowany w InterNIC."
(te gwiazdki to nazwa mojego dns-a które stowrzy?em, na podstawie tej domeny).

Pro?ba jest nast?puj?ca. Prosz? o opisanie krok po kroku, gdzie mam wej?? i zarejestrowa? tego dns-a z jego numerem IP, bo szukam i szukam i nic.

POMOCY!!!

Z góry dzi?ki

Offline Rafał Lewandowski

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 154
    • Zobacz profil
Rejestracja DNS-a
« Odpowiedź #5 dnia: 2005-07-21, 15:47:10 »
2005-07-20 23:54:00 mapet napisa?:

> Mo?e który? z wielkich Adminów pomo?e?
 >
 > Zarejestrowa?em sobie domen? w firmie nazwa.pl i postawi?em swojego dns-a. Problem w tym, ?e
 > jak chce zmieni? delegacje domeny na mojego dns-a to otrzymuje informacje:
 >
 > "Podany serwer DNS ***.*******.*** nie jest zarejestrowany w InterNIC."
 > (te gwiazdki to nazwa mojego dns-a które stowrzy?em, na podstawie tej domeny).
 >
 > Pro?ba jest nast?puj?ca. Prosz? o opisanie krok po kroku, gdzie mam wej?? i zarejestrowa? tego
 > dns-a z jego numerem IP, bo szukam i szukam i nic.
 >
 > POMOCY!!!
 >
 > Z góry dzi?ki
Z tego co pami?tam z wyk?adów (a dawno by?y) to je?li dobrze skonfigurowa?e? DNS - (a to rzecz nie ?atwa) - je?li wpisa?we? chyba 9 DNS g?ównych, to poczekaj troch?. Ewentualnie odpytaj jakiego? DNS g?wónego czy widzi twój DNS bodaj?e nslookup - tyle pami?tam...

Offline lukasz nowatkowski

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Rejestracja DNS-a
« Odpowiedź #6 dnia: 2006-02-15, 21:17:53 »
2005-07-20 23:54:00 mapet napisał:

> Mo?e który? z wielkich Adminów pomo?e?
 >
 > Zarejestrowa?em sobie domen? w firmie nazwa.pl i postawi?em swojego dns-a. Problem w tym, ?e
 > jak chce zmieni? delegacje domeny na mojego dns-a to otrzymuje informacje:
 >
 > "Podany serwer DNS ***.*******.*** nie jest zarejestrowany w InterNIC."
 > (te gwiazdki to nazwa mojego dns-a które stowrzy?em, na podstawie tej domeny).
 >
 > Pro?ba jest nast?puj?ca. Prosz? o opisanie krok po kroku, gdzie mam wej?? i zarejestrowa? tego
 > dns-a z jego numerem IP, bo szukam i szukam i nic.
 >
 > POMOCY!!!
 >
 > Z góry dzi?ki
To moze zamiast nazwy serwera wprowadź jego adres IP. Przecież dopiero zarejestrowałeś nową domenę.

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 17
    • Zobacz profil
Rejestracja DNS-a
« Odpowiedź #7 dnia: 2006-05-16, 23:14:00 »
2006-02-15 21:17:53 rodwald napisał:

> 2005-07-20 23:54:00 mapet napisał:
 >
 > > Mo?e który? z wielkich Adminów pomo?e?
 >  >
 >  > Zarejestrowa?em sobie domen? w firmie nazwa.pl i postawi?em swojego dns-a. Problem w tym,
 > ?e
 >  > jak chce zmieni? delegacje domeny na mojego dns-a to otrzymuje informacje:
 >  >
 >  > "Podany serwer DNS ***.*******.*** nie jest zarejestrowany w InterNIC."
 >  > (te gwiazdki to nazwa mojego dns-a które stowrzy?em, na podstawie tej domeny).
 >  >
 >  > Pro?ba jest nast?puj?ca. Prosz? o opisanie krok po kroku, gdzie mam wej?? i zarejestrowa?
 > tego
 >  > dns-a z jego numerem IP, bo szukam i szukam i nic.
 >  >
 >  > POMOCY!!!
 >  >
 >  > Z góry dzi?ki

Wyśli do nazwy.pl maila w którym prosisz o dodanie twoich dnsów do globalnej sieci INTERNIC :) i po problemie.
 > To moze zamiast nazwy serwera wprowadź jego adres IP. Przecież dopiero zarejestrowałeś nową
 > domenę.