Nowe posty

Autor Wątek: Ati  (Przeczytany 5693 razy)

Offline Dawid Poco

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 46
    • Zobacz profil
Ati
« dnia: 2005-07-20, 22:03:10 »
no coz, po dzisiejszej instalacji SuSe 9.3, wzielem sie za konfiguracje sieciowki(wyzej wymienionej). Wszystko robilem wg. opisu
http://suse.ehelp.pl/modules/articles/article.php?id=39

Wszystko idzie dobrze do momentu... i tu zamieszczam screena. Plik nazywa sie: TIACXLN.INF a kiedy wstukam ndiswrapper -i konsola wypluwa:
http://img320.imageshack.us/my.php?image=zrzutekranu12la.png

Z gory WIELKIE THX, jezeli plik TIACXLN.INF jest z?ym plikiem, prosi?bym namiary na ten dobry  

BTW SuSe przy instalacji wykryl karte jako: GL SUN ACX100 etc.... , nie wiem czy to w czyms przeszkadza

Offline de Laurent

  • Global Moderator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 1197
    • Zobacz profil
Ati
« Odpowiedź #1 dnia: 2005-07-20, 23:56:59 »
No, co? Przeciez jest napisane zebys podal nazwe pliku inf po tej komendzie...

ndiswrapper -i TIACXLN.INF

Offline Dawid Poco

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 46
    • Zobacz profil
Ati
« Odpowiedź #2 dnia: 2005-07-21, 08:27:24 »
2005-07-20 23:56:59 de_laurent napisa?:

>
 > No, co? Przeciez jest napisane zebys podal nazwe pliku inf po tej komendzie...
 >
 > ndiswrapper -i TIACXLN.INF
 >

Z tym juz sobie poradzi?em, lecz kiedy wpisuje iwconfig wogole nie ma wpisu o wlan0

Offline Krzysztof Odoj

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 10
    • Zobacz profil
Ati
« Odpowiedź #3 dnia: 2005-07-21, 13:34:40 »
mo?e co? pomiesza?e?...?
-skopiuj windowsowe sterowniki sieciowki na linuxow? partycje ...np:/ home/user/winxp...
- uruchom konsole jako root, wejdz do katalogu gdzie masz te sterowniki  i teraz wklepujesz komendy:
 ndiswrapper -i XXX.INF       (w twoim wypadku ndiswrapper -i TIACXLN.INF)
ndiswrapper -l    (ma?a litera L)
modprobe ndiswrapper
ndiswrapper -m

Offline Krzysztof Odoj

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 10
    • Zobacz profil
Ati
« Odpowiedź #4 dnia: 2005-07-21, 13:36:10 »
-wpisz
iwlist wlan0 scan
-jesli sieciowka dziala poprawnie powinny Ci si? teraz wy?wietli? dost?pne sieci
 

Offline Dawid Poco

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 46
    • Zobacz profil
Ati
« Odpowiedź #5 dnia: 2005-07-21, 23:43:25 »
2005-07-21 13:36:10 KRoPA napisa?:

> -wpisz
 > iwlist wlan0 scan
 > -jesli sieciowka dziala poprawnie powinny Ci si? teraz wy?wietli? dost?pne sieci
 >  
 >
Juz sobie z tym poradzilem, musialem jeszcze zmienic wartosc wirelles na yes w ustawieniach i necisz chula :D:D wielkie thx wszystkim ktorzy pomogli i starali mi pomoc :)

Offline p m

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 102
    • Zobacz profil
Ati
« Odpowiedź #6 dnia: 2005-07-20, 17:52:08 »
Witam. Mam auroxa 10.1 Karte graficzn? ATI Radeon 9550, monitor samsung syncmaster710v i problem z configiem. ?ci?gno?em plik fglrx_6_8_0-8.14.13-1.i386.rpm i ati-driver-installer-8.14.13.run. Zainstalowa?em rpm'a a nast?pnie uruchomi?em ati-driver-installer i zainstalowa?o pomy?lnie. Potem wpisa?em w terminalu 'fglrxconfig' i wype?ni?em go a nast?pnie uruchomi?em kompa. Gry które wymagaj? akceleracji 3D chodzi?y ?adnie. Problem jest natomiast z rozdzielczo?ci? prz ?adowaniu systemu, logowaniu i wogóle na pulpicie. Na pewno jest to wina z?ych ustawi? konfiga ale nie znam sie na tym wi?c mog?em ?le wype?ni? :/ Jak moge go poprawnie skonfigurowa? ?

Offline Grzegorz L

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 594
    • Zobacz profil
Ati
« Odpowiedź #7 dnia: 2005-07-20, 18:46:53 »
A jaka sobie w fglrxconfig wybrales ?

Offline p m

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 102
    • Zobacz profil
Ati
« Odpowiedź #8 dnia: 2005-07-20, 19:07:25 »
Co sobie wybiera?em ? Karte ? nie wybiera?o si? tam rodzaju karty

Offline Krzysztof Tulidowicz

  • Users
  • Prawie jak Guru
  • ****
  • Wiadomości: 446
    • Zobacz profil
Ati
« Odpowiedź #9 dnia: 2005-07-20, 20:32:17 »
w fglrxconfig jest pytanie o rozdzielczosc, zaraz po pytaniach o czestotliwosci monitora. oprocz tego w KDE w kcontrol mozna sobie ustawic dowolna rozdzielczosc.

Offline p m

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 102
    • Zobacz profil
Ati
« Odpowiedź #10 dnia: 2005-07-20, 22:16:45 »
Dzi?ki ju? wiem. Po prostu podczas konfiguracji w pewnym momencie konfigurator pyta? si? mnie o rozdzielczo?? (tak jak mówi?e?) i ja zaznacza?em ?e wszystko jest ok, a by?o 640x480. Zmieni?em rozdzielczo?? i jest ju? ok. Dzi?ki, by?em g?upi.