System > Instalacja

Jak zainstalować linux'a, żeby...

(1/2) > >>

maxio:
jak wgrac polskie znaki w KDE 3.3.2 Gentoo slyszalem ze to jest wina KDE 3.3.2 i jest bug mam ustawione w etc/locales.build
pl_PL/ISO-8859-2
pl_PL.UTF-8/UTF-8
en_US/ISO-8859-1
en_US.UTF-8/UTF-8
w etc/makde.conf :
LINGUAS=\\"pl pl_PL en\\"
LANG=\\"pl_PL\\"
LC_ALL=\\"pl_PL\\"
w centrum sterowania tez mam zmienione probowalem na pl i pl2 ale nie dziala da rade jakos zrobic te polskie znaki ?? czy do konca jest to bug jakis tego KDE 3.3.2 ??

Xax79:
A co z konsola, czy tam masz polskie znaki ?
Milame swego czasu KDE 3.3.2  i problemow z polskimi znakami nie miałem. Moze sproboj z innymi czcionka dla KDE.

PS Rowniez mam Gentoo.

Miki.44:
Cześć!
Mam pytanie:
Czy mogę zainstalowac Linuxa, podczas, gdy już mam na dysku Win 98SE (Mam 1 partycje Fat 32 i jeszcze miejsce nie wykorzystane na 1 partycje Linuxa w sam raz :] )? Próbowałem już zrobić coś takiego z Solarisem 9 i w wyniku cały dysk był partycją Solarisa - partycja z Windowsem znikła, albo zamieniła się w "C0D0". Czy (i jak?) można to zrobić?

Z góry dzięki za odp. :)

xis:
Normalnie :)
Linux nie 'zje' Ci dysku (o ile nie karzesz mu tego robić w trakcie instalacji),  wykorzysta sobie jedynie wolne miejsce   (Linux potrzebuje conajmniej dwóch partycji; partycji głównej / i partycji wymiany swap). Jeśli będziesz ostrożny podczas instalacji i wskażesz wszystko odpowiednio, to nie będzie kłopotu. Na wszelki wypadek jednak (kto wie, może 'rąbniesz' się przy wybieraniu metody instalacji) zgraj sobie ważne dane na płytkę/inny dysk.

karsonjey:
Znakomita rada .
jesli moge cos i ja dodac to najlepiej po starcie 1 plyty mandrake wezwac qparted i spartycjonowac dysk samodzielnie ,jest prosty w obsludze starczy zmniejszyc partycje windowsa i zrobic nowa  w ext 3 ..po ponownym starcie mandrake zajmie ta przygotowana partycje .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej