Nowe posty

xx Zlecę skrypt w bashu (0)
2020-02-19, 14:07:39
xx Nadawanie praw katalogom takich, jak nazwa usera (4)
2020-02-17, 14:15:18
xx Fedora na laptopie HP 15-bs152nw brak wifi (44)
2020-02-16, 12:17:18
xx Komputer do nauki linuxa (10)
2020-02-15, 07:03:28
xx Patronat serwisow internetowych. (1)
2020-02-13, 00:13:24
xx Xfce-terminal v 0.8.7.4 - jak ustawić wklejanie skopiowanego tekstu? (3)
2020-02-12, 18:59:24
xx HD ISO, jak odzyskać starsze pliki (6)
2020-02-12, 10:54:31
xx QEMU KVM gpu passthrough brak obrazu (4)
2020-02-11, 17:05:06
xx i7-9700 + Intel H370 (0)
2020-02-11, 12:36:55
xx Co to jest .xsession-errors.old ? (1)
2020-02-09, 22:55:09

Autor Wątek: Monitor, czestotliwosc, problem  (Przeczytany 5170 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Monitor, czestotliwosc, problem
« dnia: 2007-02-04, 16:38:35 »
system: SUSE 10.0
problem: instalowany na monitorze "lepszym", aktualnie podpiety na monitor slabszy (PHILIPS 105S). Menu wyboru systemu wyswietla dobrze, KDE laduje sie dobrze, ale caly proces startowania i pozniej wylogowywania sie dziala w nieobslugiwanym przez slabszy monitor trybie. (monitor obsluguje H: 30-60kHz, a wg informacji ten fragment ladowania sie systemu jest wyswietlany w 60Hz / 64kHz :/
Plik xorg.conf juz sprawdzalem, ale ustawienia ma poprawne.
W jaki sposob zmienia sie parametry wyswietlanego obrazu w trybie ladowania/wylaczania?

Wlaczanie w trybie SafeMode nie robi takich problemow.

Offline Dominik Przyborowski

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 747
    • Zobacz profil
Monitor, czestotliwosc, problem
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-02-04, 17:46:14 »
2007-02-04 16:38:35 _pawel_ napisał:

> system: SUSE 10.0
 > problem: instalowany na monitorze "lepszym", aktualnie podpiety na monitor slabszy
 > (PHILIPS 105S). Menu wyboru systemu wyswietla dobrze, KDE laduje sie dobrze, ale caly proces
 > startowania i pozniej wylogowywania sie dziala w nieobslugiwanym przez slabszy monitor trybie.
 > (monitor obsluguje H: 30-60kHz, a wg informacji ten fragment ladowania sie systemu jest
 > wyswietlany w 60Hz / 64kHz :/
 > Plik xorg.conf juz sprawdzalem, ale ustawienia ma poprawne.
 > W jaki sposob zmienia sie parametry wyswietlanego obrazu w trybie ladowania/wylaczania?
 >
 > Wlaczanie w trybie SafeMode nie robi takich problemow.

To już chyba wiesz co masz zrobić. Zmienić ustawienia w grubie/lilo. Możesz jeszcze poczytać o framebufferze i jego ustawieniach.

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Monitor, czestotliwosc, problem
« Odpowiedź #2 dnia: 2007-02-05, 22:54:46 »
> To już chyba wiesz co masz zrobić. Zmienić ustawienia w grubie/lilo. Możesz jeszcze poczytać o
 > framebufferze i jego ustawieniach.

ech.... a to mi do glowy nie przyszlo :/
dzieki wielkie, problem rozwiazany.