2007-01-13 21:45:38 xavery napisał:
> > Na płytce instalacyjnej do karty w katalogu SuSE są pliki: iwpriv_usage.txt, load,
> redme,
> > rt73.bin, rt73.ko, rt73sta.dat i unload. Przestudiowałem dokładnie ten pliki tekstowe ale
> nic
> > nie wyczytałem:((
>
> Przewaznie w plikach typu README jest wystarczajaca ilosc informacji, wiec lepiej sie jednak
> wczytaj w te pliki:)
> Edimax robi swoje urzadzenia na chipsetach Ralinka ktrory to producent dobrze wspiera
> uzytkownikow Linuksa. Nie mialem do czynienia z tym akurat urzadzniem ale moim zdaniem to
> bedzie jakos tak:
> - rt73.bin to pewnie jakis firmware, wiec trzeba by go bylo wrzucic gdzies do /lib/firmware
> - rt73.ko to modul jadra, wiec trzeba to wrzucic gdzies do /lib/modules/`uname
> -r`/kernel/drivers/net/wireless
> - rt73sta.dat to pewnie konfiguracja i mozna ja wrzucic np do /etc/Wireless/Ralink (byc moze
> trzeba na tym pliku najpierw wykonac dos2unix rt73sta.dat)
ok w README było napsane mam skopiować ten plik dat do /ect/wireless/rt73sta/rt73sta.dat - ale ja nie mam katalogu wireless może czegoś nie zainstalowałem

? o pozostałych plikach nic nie ma w tym README
>
> Nastepnie zaladowac modul: modprobe rt73 i skonfigurowac urzadznie (ESSID, WEP, IP, etc). Moze
> pomoze Ci nieco opis instalacji urzadzen opartych na rt61 znajdujacy sie w tym serwisie w
> dziale Artykuly.
>