Sprzęt > Karty muzyczne

Instalacja karty muzycznej...

(1/5) > >>

Bogi:
Po zainstalowaniu sterowników WinXP wpisałem \\"modprobe ndiswrapper\\" tak jak kazali (oczywiście jako root) i dostałem tak:

FATAL: Error inserting ndiswrapper (/lib/modules/2.6.10-3mdk/kernel/3rdparty/ndiswrapper/ndiswrapper.ko.gz): Operation not permitted

Mandrake 10.2 beta 3, karta Linksys WUSB11 ver.2.6. Co robić?

Daria_:
Niedawno zakupilam nowa karte muzyczna, zainstalowalam ja pod Windowsem, wszystko gra. Przy wlaczaniu Linuksa spieszylam sie i przeoczylam ten moment gdy 'wyskakuje' okienko i 'pytaa sie' czy zainstalowac nowy sprzet. Musialam to ominac i teraz nie mam dzwieku, Jak mam zainstalowac te karte? Z gory napisze, ze prawie sie nie znam na komputerach, nie wiem nawet jak sprawdzic jaka mam karte....co do  rodzaju Linuksa - mam Fedore 2...

krisp:
2005-05-21 13:02:41 Daria_ napisał:

> Niedawno zakupilam nowa karte muzyczna, zainstalowalam ja pod Windowsem, wszystko gra. Przy
 > wlaczaniu Linuksa spieszylam sie i przeoczylam ten moment gdy 'wyskakuje' okienko i 'pytaa sie'
 > czy zainstalowac nowy sprzet. Musialam to ominac i teraz nie mam dzwieku, Jak mam zainstalowac
 > te karte? Z gory napisze, ze prawie sie nie znam na komputerach, nie wiem nawet jak sprawdzic
 > jaka mam karte....co do  rodzaju Linuksa - mam Fedore 2...
 >
 >

Pamiętam to Red Hat miał taki fajny program na konsoli o nazwie setup, ustawiało się grafikę, muzykę i inne cuda. A o ile wiem to Fedora w oknach też ma coś do konfiguracji mychą dla kart muzycznych.

powodzenia krisp

Mamut:
ten program przy starcie zwie sie kudzu.
wystarczy go ponownie odpalić

Daria_:
2005-05-21 15:27:04 Mamut napisał:

> ten program przy starcie zwie sie kudzu.
 > wystarczy go ponownie odpalić

jak wlaczyc kudzu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej