2006-10-03 21:25:52 DaNg3RoUs napisał:
> Kupiłem sobie na allego "linux Mandriva 2006" jak to każdy po zainstalowaniu linuxa
> cieszyłem się jego estetyką i piękną oprawa graficzną:P Lecz schodki zaczeły się kiedy chciałem
> cokolwiek wgrać np. neostrade. Według instrukcji neostrady mam włżyć cd i włączyć instalacje z
> katogu "linux"

? ... :/ Niemogłem tego strawić i poszdłem spać. Na drugi dzień
> wstałm i wziełem się za linuxa. Przewertowałem komendy dołączone do zestawu poczym co nieco
> kombinowałem, lecz nic nie wychodziło. W dniu trzecim złapała nie nerwica i czułem że mi główka
> się rozchodzi od tego je****go linuxa. Nic się nieda zainstalować ani jakiegokolwiek programu,
> niczego!!! Klikam w ikonke instalacyjną (jak w windowsie) i cisza ... myśle sobie nosz ku***
> ma* Więc błagam o pomoc jak się instaluje programy w linuxie

Czy wszystko musze przez
> konsole robić

i o co chodzi z tym KDE

Trzeba bylo sobie kupic "w zestawie" troche wiedzy... A tak powaznie, to czego oczekiwales ? Ze bedzie identycznie jak w windowsie??? Poklikasz i po klopocie??? Wtedy ten system nazywalby sie tez windows......
Naucz sie zadawac pytania -
http://rtfm.killfile.pl/ bo w swoim wywodzie nie podales nawet jaki masz modem... Jak juz bedziesz to wiedzial to zacznij od googli, bo instalacja neo na Mandrivie jest tam dokladnie opisana...