Oprogramowanie > Narzędzia administracyjne
Winda w linux
d3usss:
zainstalowalm i skonfigurowalem debiana (posiadam debian woody 3.0.5)i narazie mam tylko linie polecen chcialem zainstalowac x ale nic z tego. dokumentacja polska jest oparata na starszych wersjach i juz nieco sie zmienilo. Zalogowalem sie jako administrator i wpisalem komende zeby zainstalowac x: $ apt-get install x-window-system i niestety ta komenda nie dziala. Jako pordzic sobie z tym problemem najlepiej zeby zainstalowac kde
pozdrawiam prosze o szybka pomoc
xis:
a) wpisujesz ten znak dolara tez? :) (jesli tak, to nie wpisuj)
b) nie dziala czyli co sie dzieje? Wysil sie troszke, nikt nie bedzie zgadywal
I taka mala rada (zyczliwa, zeby nie bylo, ze sie czepiam):
Nie dodawaj prosb o szybka pomoc, bo najczesciej spotyka sie to z odwrotnymi, niz oczekiwane, efektami.
d3usss:
2005-05-19 19:24:20 xis napisał:
> a) wpisujesz ten znak dolara tez? :) (jesli tak, to nie wpisuj)
> b) nie dziala czyli co sie dzieje? Wysil sie troszke, nikt nie bedzie zgadywal
>
> I taka mala rada (zyczliwa, zeby nie bylo, ze sie czepiam):
> Nie dodawaj prosb o szybka pomoc, bo najczesciej spotyka sie to z odwrotnymi, niz oczekiwane,
> efektami.
>
> dobra zobacze dzieki jesli to taki blad jak mowisz to sie pohlastam ;p
Zbooj:
2005-05-19 19:25:44 d3usss napisał:
> 2005-05-19 19:24:20 xis napisał:
>
> > a) wpisujesz ten znak dolara tez? :) (jesli tak, to nie wpisuj)
> > b) nie dziala czyli co sie dzieje? Wysil sie troszke, nikt nie bedzie zgadywal
> >
> > I taka mala rada (zyczliwa, zeby nie bylo, ze sie czepiam):
> > Nie dodawaj prosb o szybka pomoc, bo najczesciej spotyka sie to z odwrotnymi, niz
> oczekiwane,
> > efektami.
> >
> > dobra zobacze dzieki jesli to taki blad jak mowisz to sie pohlastam ;p
>
Po 1. Znak dolara? Root chyba ma znak krzyzyka #? No nie?
Po 2. Musisz dowiedziec sie jak nazywa sie pakiet z X free, wątpie ze ma taka banalną nazwę.
Po 3. Z tego co wiem apt-get jest do sciagania programow z netu, wiec warto sprawdzic czy w plik konfiguracyjny w /etc sa wpisane odpowiednie adresy serwerów
Pozdro
d3usss:
> > dobra zobacze dzieki jesli to taki blad jak mowisz to sie pohlastam ;p
>
troszke pomogla ale nie za duzo pisze mi ze x sa juz zainstalowane co jest nieprawda bo nie moge ich odpalic
jak zainstalowac kde ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej