Nowe posty

Autor Wątek: neostrada zsynchronizowana a przeglądarka nie działa  (Przeczytany 2021 razy)

  • Gość
Mam wielką prośbę dla wszystkich, którzy mają linuxa :) a zwłaszcza najnowsze środowisko KDE, a mianowicie:
Podczas uruchamiania komutera lub logowania się, gra się taka fajna muzyczka, podobnie jak w Windowsie podczas startu systemu.

Jeżeli ktoś wie gdzie jest ten plik, to bardzo prosze o przesłanie mi pliczku z tą muzyką na email :)
grzesrubacha@wp.pl

Z góry stokrotne dzięki!!!!!!! :)

Ja nie mam pojecia gdzie go mogo dostać, a teraz nie mam zainstalowanego linuxa, ponieważ nie obsługuje on mojego modemu, do łaczenia sie z internetem, jest to Motorola SURFBoard SB5101 podłaczany przez port USB.
a ja nawet nie wiem jak sie coś instaluje w linukse... :)
dziwny troszke ten system, w windowsie jest prosty kreator, a w linuksie, recznei sie wszystko robi...
to chyba jest najgorsze w tym systemie i jeszcze długo bedzie jego wielka wadą...

gomath

  • Gość
neostrada zsynchronizowana a przeglądarka nie działa
« Odpowiedź #1 dnia: 2006-07-21, 16:18:44 »
Twój modem działa pod linuksem: http://chellopl.one.pl/artykuly.php?id=3#3Z muzyczką Ci nie pomogę, zainstaluj jakiegoś kreatora pod windows. To na pewno pomoże i zwolni Cię z myślenia.

ozyr

  • Gość
neostrada zsynchronizowana a przeglądarka nie działa
« Odpowiedź #2 dnia: 2006-07-20, 18:02:23 »
Witam.
Na auroxie 11 zainstalowałem neostradę na sagemie. Modem się synchronizuje i nawiązuje połączenie ale przeglądarka niestety nie łączy się z netem. W /etc/resolv.conf są wpisy dns:
nameserver 194.204.159.1
nameserver 194.204.152.34
Nie wiem co jeszcze i gdzie wpisać aby przeglądarka mogła się łączyć z netem. Wcześniej np. na madraku albo pod zwykłym modemem wystarczył wpis w resolv.conf i wszystko śmigało a tu jakoś nie chce.

ozyr

  • Gość
neostrada zsynchronizowana a przeglądarka nie działa
« Odpowiedź #3 dnia: 2006-07-20, 21:41:54 »
2006-07-20 18:02:23 ozyr napisał:

> Witam.
 > Na auroxie 11 zainstalowałem neostradę na sagemie. Modem się synchronizuje i nawiązuje
 > połączenie ale przeglądarka niestety nie łączy się z netem. W /etc/resolv.conf są wpisy dns:
 > nameserver 194.204.159.1
 > nameserver 194.204.152.34
 > Nie wiem co jeszcze i gdzie wpisać aby przeglądarka mogła się łączyć z netem. Wcześniej np. na
 > madraku albo pod zwykłym modemem wystarczył wpis w resolv.conf i wszystko śmigało a tu jakoś
 > nie chce.
Uff udało się!
Ale tyle mieszałem że sam do końca nie wiem w czym był problem ale chyba chodizło właśnie o te wpisy w /etc/resolc.conf