Nowe posty

Autor Wątek: router Cisco 2801  (Przeczytany 484 razy)

alicja999

  • Gość
router Cisco 2801
« dnia: 2006-07-13, 09:34:18 »
Witam,
Problem jak w temacie: mysz i klawiatura bezprzewodowe; baterie wymienione, procedura \\"connect\\" wykonana. Pod Knoppiksem na tym samym komputerze mysz działa, w Mandrivie zatrzymuje się na środku ekranu podczas logowania.
Wcześniej nie było większych problemów, chociaż teraz zaczynam kojarzyć, że od czasu do czasu komputer się jakby \\"zawieszał\\" (wiem że to nie Windows), tzn. mysz stawała w trakcie uruchamiania systemu lub tuż po.
Any ideas? Co to może być? Co sprawdzić/zmienić?
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
Alicja

deluge1

  • Gość
router Cisco 2801
« Odpowiedź #1 dnia: 2006-07-13, 09:39:31 »
2006-07-13 09:34:18 alicja999 napisał:

> Witam,
 > Problem jak w temacie: mysz i klawiatura bezprzewodowe; baterie wymienione, procedura
 > \\"connect\\" wykonana. Pod Knoppiksem na tym samym komputerze mysz działa, w Mandrivie
 > zatrzymuje się na środku ekranu podczas logowania.
 > Wcześniej nie było większych problemów, chociaż teraz zaczynam kojarzyć, że od czasu do czasu
 > komputer się jakby \\"zawieszał\\" (wiem że to nie Windows), tzn. mysz stawała w trakcie
 > uruchamiania systemu lub tuż po.
 > Any ideas? Co to może być? Co sprawdzić/zmienić?
 > Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
 > Alicja
 >

Wyłącz w  BIOSie usb legacy support.

alicja999

  • Gość
router Cisco 2801
« Odpowiedź #2 dnia: 2006-07-13, 09:49:35 »
2006-07-13 09:39:31 deluge1 napisał:
 > Wyłącz w  BIOSie usb legacy support.
Dzięki. Hmm, spróbuję, ale dlaczego wcześniej mysz działała bez zarzutu...

alicja999

  • Gość
router Cisco 2801
« Odpowiedź #3 dnia: 2006-07-13, 10:00:25 »
I jeszcze jedno: klawiatura (też bezprzewodowa) działa poprawnie cały czas...

deluge1

  • Gość
router Cisco 2801
« Odpowiedź #4 dnia: 2006-07-14, 10:59:16 »
2006-07-13 10:00:25 alicja999 napisał:

> I jeszcze jedno: klawiatura (też bezprzewodowa) działa poprawnie cały czas...

Nie wiem czemu tak jest, pewnie jakas opcja w kernelu za to odpowiada, u mnie na gentoo nie działało w knoppixie działało. Nie chciało mi się wnikać gdzie leży problem :)

Jacek__

  • Gość
router Cisco 2801
« Odpowiedź #5 dnia: 2006-07-12, 23:41:52 »
witam
otoz mam pewien problem z tym routerem,podpialem sie pod jedno gniazdko przy pomocy telneta,aktywowalem drugie gniazdko (interface FastEthernet 0/1) dalem mu innego ipa(ip address ...) oraz 'no shutdown', jest ok moge sie potem telnetowac przez to drugie gniazdko, jednak gdy wyjme kabel i wloze go z powrotem nie jest juz aktywne to znaczy np. nie moge spingowac, musze disable i ponownie enable polaczenie(laczylem sie lapem z winXP), gasna lampki obok gniazdka i tyle jak jest wyjety kabel, probowalem np poleceniem 'keepalive' ale to nie daje rady na dluzszy czas.
Jak aktywowac to drugie gniazdko na stale?