Nowe posty

xx Zdalne polaczenie z posrednikiem pod Ubuntu bez GUI (1)
Wczoraj o 11:11:08
xx bład krytyczny na dysku, dysk jest w LVM (2)
Wczoraj o 06:38:20
xx Przekierowanie na bezpieczną stronę z SSL (1)
2019-04-16, 19:52:43
xx bootloader (4)
2019-04-13, 18:31:03
xx Ubuntu i Bluetooth (1)
2019-04-12, 10:12:18
clip Opera - odtwarzanie niektórych filmów nie działa (1)
2019-04-12, 00:41:50
xx Xubuntu i VirtualBox (2)
2019-04-11, 23:24:54
xx problem konfiguracji sieci (3)
2019-04-10, 17:19:19
xx Wykonam strone internetowa. Tworzenie i projektowanie stron www (0)
2019-04-10, 12:37:26
xx Read- only SD (7)
2019-04-10, 08:28:22

Autor Wątek: Nvidia problem  (Przeczytany 4151 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 8
    • Zobacz profil
Nvidia problem
« dnia: 2005-06-20, 13:29:46 »
Nie mogle sie zdecydowac na dzial,wiec podaje w  tym [;.
W jaki sposob zalozyc base dir na katalog kazdego usera w /home?Regolka powinna wygladac mniej wiecej tak :`ls /home/*/public_html |grep /home` .No ale jak podam taki wpis w php.ini to wyrzuca mi blad tak samo dziejej sie w httpd.conf.Eny idea\\'s?

Offline Adam Pielatowski

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 29
    • Zobacz profil
Nvidia problem
« Odpowiedź #1 dnia: 2005-06-20, 01:08:09 »
Zainstalowałem najnowszy sterownik nvidii z netu na moim Auroxie 10.1 a następnie poprawiłem w pliku konfiguracyjnym "nv" na "nvidia" i uruchomiłem X-y.... po jakichś 30 sekundach pokazało się logo nvidia i się reszta normalnie uruchomiła... czy nie da się jakoś przyspieszyć tego procesu uruchamiania?? a pozatym Tux racer mi nie działa... włącza się i wyłącza :/ co z tym fantem zrobić??

Offline kwazar uran

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 99
    • Zobacz profil
Nvidia problem
« Odpowiedź #2 dnia: 2005-06-20, 01:39:43 »
wyswietlanie logo nvidii mozna wylaczyc wpisem w /etc/X11/xorg.conf w sekcji Device bodajze wpisem : Option "NoLogo" dokladnie nie pamietam...a jesli chodzi o Tux-a to sprawdz czy w tym pliku ktory podalem masz ladowany modul glx

Offline kwazar uran

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 99
    • Zobacz profil
Nvidia problem
« Odpowiedź #3 dnia: 2005-06-20, 01:42:52 »

Offline Adam Pielatowski

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 29
    • Zobacz profil
Nvidia problem
« Odpowiedź #4 dnia: 2005-06-20, 01:45:36 »
no nie ma tutaj nic napisane zawierające to glx:P a co to w ogóle jest? i dlaczego tak długo się uruchamiają x-y teraz??

Offline kwazar uran

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 99
    • Zobacz profil
Nvidia problem
« Odpowiedź #5 dnia: 2005-06-20, 01:58:59 »
a to co?:
Section "Module"
#        Load  "GLcore"
        Load  "dbe"
        Load  "extmod"
        Load "fbdevhw"
        Load "dri"
        Load  "glx"
        Load  "record"
        Load  "freetype"
        Load  "type1"
EndSection



Zaś sekcja "Device":

Section "Device"
        # no known options
        Identifier   "NVIDIA GeForce 2 MX (generic)"
        Driver       "nvidia"
        VendorName   "NVIDIA GeForce 2 MX (generic)"
        BoardName     "NVIDIA GeForce 2 MX (generic)"
        Option  "NvAGP" "3"
        #BusID
EndSection