Nowe posty

Autor Wątek: PROBLEM WL-8314 brak sterownika *.inf  (Przeczytany 2462 razy)

_cOoL_

• Gość
PROBLEM WL-8314 brak sterownika *.inf
« dnia: 2006-02-26, 18:30:06 »
Więc szybko i bez zamotania...

Chciałem ustawić sobie Nesotradę na Linuxie, więc postepowałem zgodnie z instrukcją z tej strony:

1. ściągnąłem Eagle\\'a najnowszego...
2. skopilowałem
3. skonfigurowałem
4. startadsl i... działa...

Tak jakby... Problem w tym, że działa przez kilka minut (połącznie normalne http, ftp, kadu i irc śmigają normalnie), a później nie działa nic. Na modemi nie świeci się dioda połączenia z centralą (tylko POWER jest), a eaglestat pokazuje że \\"modem is booting\\". No i nic się nie dzieje.

Żeby się połączyć muszę odpiąć kabel od modemu i podpiąć z powrotem, wstukać eaglctrl -d, start adsl... i znow parę minut pochodzi i się rozłącza... Myślałem że synchronizacja modemu przez eaglectrl -w cos pomoze ale niestety nic to nie dalo...

Siędzę na Slackware linux 10.0 kernel 2.6.13.2, eagle 2.3.2, modem sagem fast 800

Ludzie pomóżcie... Proszę

chmooreck

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 2006-02-26, 22:04:52 »
osobiscie mialem problemy z nowszymi sterownikami pod slackiem 10.1
obecnie chodzi stabilnie na 1.9.9-1.0
jadro dystrybucyjne 2.4.29

moze warto sprobowac ;-)

marass31

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 2006-02-26, 16:30:15 »
Pomocy, bo już niewiem gdzie mam jej szukać...

a wiec, mam problem z zailstalowaniem karty sieciowej przez ndiswrappera, tam jest potrzebny plik od sterownika do KARTY wl-8314, o rozszerzeniu *.inf a ja nie moge nigdzie na płytce znajść takiego pliku,k co mam zrobić żeby wkońcu skonfigurować tego neta...prosze waszej porady..:)

zebra

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 2006-02-26, 20:53:14 »
2006-02-26 16:30:15 marass31 napisał:

> Pomocy, bo już niewiem gdzie mam jej szukać...
 >
 > a wiec, mam problem z zailstalowaniem karty sieciowej przez ndiswrappera, tam jest potrzebny
 > plik od sterownika do KARTY wl-8314, o rozszerzeniu *.inf a ja nie moge nigdzie na płytce
 > znajść takiego pliku,k co mam zrobić żeby wkońcu skonfigurować tego neta...prosze waszej
 > porady..:)
To chodzi o sterownik windowsa:
płytka ze sterownikami karty
lub
strona producenta karty
lub
windows (jak masz zainstalowany) - właściwości karty - szczegóły pliku sterownika ( to ostatnie pozwala znaleźc jaki plik jest sterownikiem)

Jaki to konkretnie plik to nie wiem, bo nie mam  tej karty.

marass31

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 2006-02-26, 22:10:30 »
2006-02-26 20:53:14 zebra napisał:

> 2006-02-26 16:30:15 marass31 napisał:
 >
 > > Pomocy, bo już niewiem gdzie mam jej szukać...
 >  >
 >  > a wiec, mam problem z zailstalowaniem karty sieciowej przez ndiswrappera, tam jest
 > potrzebny
 >  > plik od sterownika do KARTY wl-8314, o rozszerzeniu *.inf a ja nie moge nigdzie na
 > płytce
 >  > znajść takiego pliku,k co mam zrobić żeby wkońcu skonfigurować tego neta...prosze waszej
 >  > porady..:)
 > To chodzi o sterownik windowsa:
 > płytka ze sterownikami karty
 > lub
 > strona producenta karty
 > lub
 > windows (jak masz zainstalowany) - właściwości karty - szczegóły pliku sterownika ( to ostatnie
 > pozwala znaleźc jaki plik jest sterownikiem)
 >
 > Jaki to konkretnie plik to nie wiem, bo nie mam  tej karty.

Tak dokładnie tak już zrobiłem , ale chodzi o to że sterownik windowsowy do mojej karty ma rozszerzenie *.sys  , a mi jest potrzebny plik o rozszerzeniu *.inf , żeby móc skozystać z ndiswrapper'a

miszmaniac

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 2006-02-27, 09:29:06 »
I to sie zgadza, sterownikiem jest plik sys, ale w pliku inf jest informacja o tym, jakie pliki i jak zainstalować.

Pliki te w windowsie są przechowywane w katalogu: c:windowsinf (ktory jest ukryty),
ale wątpie czy tamten plik inf Ci sie przyda, skoro w tamtym katalogu brak pozostałych plików.

Spróbuj odnaleźć w tym katalogu plik inf od karty, a potem skopiuj takze pozostałe pliki *.sys do jakiegos katalogu wspolnego i zobacz... moze to pomoze?