nie zauwazylem jednego posta, ale teraz to juz mniej wazne.
to wiec tak podsumowujac. bedzie troche dluzsze, ale i tak widze ze to jeden z dluzszych watkow.
po pierwsze:
niby tak dobrze to znasz i uzywasz, a nie umiesz wskazac odpowiedniego diagramu do tego, ten ktory wskazales kilka notek wyzej, do niego napisalem regule - wiec cos tu jest nie halo.
I teraz albo trzymasz sie czegos co gdzies przeczytales (tak jak ja poprzedniego tekstu, ktory mial blad, co w dalszej czesci posta) i nie wiesz dokladnie o co chodzilo albo widzisz swoj blad i nie umiesz sie do niego przyznac.
po drugie:
piszesz cos o klarownym czytaniu,
ja ci napisze cos o logice,
dla mnie jezeli po jednej stronie łącza jest download
to po drugiej bedzie upload.
jezeli workstacja windows jest polaczona przez serwer z netem i cos sciaga to po stronie workstacji bedzie download, a po stronie serwera bedzie upload jezeli chodzi o lacze miedzy nimi.
i odwrotnie jezeli upload po stronie workstacji to download po stronie serwera (na laczu miedzy nimi)
teraz tak: cytat z artykulu
http://forum.slackware.pl/viewtopic.php?t=3171"(1)Jednak kontrolowanie 'download`u' moze nie wystarczyc. (...) Taka sytuacja zapchania uploadu moze skutecznie to uniemozliwic.
(2)Wniosek: kontrolujmy download i upload serwera. "
i to co wyzej napisalem kontrolujac download serwera to po drugiej stronie łącza bedzie to upload workstacji i kontrolujac upload serwera to bedzie download workstacji.
dziwne ze trzeba to tlumaczyc jak 5-letniemu dziecku.
Jezeli chcesz sie odniesc do cytatu z artykulu to nie ma sprawy, narazie nie widze zeby bylo to 'wyrwane z kontekstu'.
Pisales cos o uwaznym czytaniu, to ja bym zwrocil na wyobraznie, i jezeli ci sie uda sprobuj to o czym piszesz mi w pseudo regulkach przedstawic na prostym diagramie jak prosilem wyzej.