Inne > Inne

Pare problemów

(1/3) > >>

piobia:
Witam

Zastanawiam się na d zakupem nowego kompa. Chcę aby było to coś średniej klasy, zdecydowanie nie jestem  miłośnikiem najnowszych osiągnięć za grube pieniądze. Jakie są Wasze opinie na temat współpracy Linuksa z nastepującymi urządzeniami:
1. Abit NF7 (chipset NVIDIA nForce2 Ultra 400)
2. nVidia GeForce FX5500 128/128
3. Nagr, DVD:
a) Toshiba DVD+RW [SD-R5372B]
b) LG  DVD+RW [4163B]

Proszę o nierozwodzenie się nad wyższością abitów nad Asusami i odwrotnie. Jestem pewny, że parametry tego sprzętu mi w zupełności wystarczą. Potrzebuję informacji o ewentualnych problemach we współpracy z Linuksem. Z góry dzięki,

pozdrawiam

pio

greg000:
Jezeli chodzi o NF7 Abita to dziala bardzo ladnie pod Pingwinem :)

chmooreck:
grafika ok - wsparcie nvidii jest dobre

co do nagrywarki DVd - chyba nie ma znaczenia - ja mam LiteOn\\'a - jest ok

mauser:
Jesli to ma byc sprzet tylko pod linuxa to szkoda kasy na jakieś ultrasne karty grafiki bo i tak nie będziesz wykorzystywal pelnego potencjalu. Warto zainwestwac w RAM i dobry HDD. Zestaw ktory opisales nie powinien miec problemu pod linuxem, jesli pojawi sie cos sprobuj wylaczyc apic (noapic jako opcja kernela)

piobia:
2005-06-12 13:23:30 mauser napisał:

> Jesli to ma byc sprzet tylko pod linuxa to szkoda kasy na jakieś ultrasne karty grafiki bo i tak
 > nie będziesz wykorzystywal pelnego potencjalu. Warto zainwestwac w RAM i dobry HDD.

Witam

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, jutro bięgnę do sklepu.
Co do powyższego cytatu - zgadzam się w 100%, wszystkie kompy jakie mam składam zgodnie z tymi zasadami.

pozdrawiam

piotr biały

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej