Inne > Inne
Pare problemów
piobia:
Witam
Zastanawiam się na d zakupem nowego kompa. Chcę aby było to coś średniej klasy, zdecydowanie nie jestem miłośnikiem najnowszych osiągnięć za grube pieniądze. Jakie są Wasze opinie na temat współpracy Linuksa z nastepującymi urządzeniami:
1. Abit NF7 (chipset NVIDIA nForce2 Ultra 400)
2. nVidia GeForce FX5500 128/128
3. Nagr, DVD:
a) Toshiba DVD+RW [SD-R5372B]
b) LG DVD+RW [4163B]
Proszę o nierozwodzenie się nad wyższością abitów nad Asusami i odwrotnie. Jestem pewny, że parametry tego sprzętu mi w zupełności wystarczą. Potrzebuję informacji o ewentualnych problemach we współpracy z Linuksem. Z góry dzięki,
pozdrawiam
pio
greg000:
Jezeli chodzi o NF7 Abita to dziala bardzo ladnie pod Pingwinem :)
chmooreck:
grafika ok - wsparcie nvidii jest dobre
co do nagrywarki DVd - chyba nie ma znaczenia - ja mam LiteOn\\'a - jest ok
mauser:
Jesli to ma byc sprzet tylko pod linuxa to szkoda kasy na jakieś ultrasne karty grafiki bo i tak nie będziesz wykorzystywal pelnego potencjalu. Warto zainwestwac w RAM i dobry HDD. Zestaw ktory opisales nie powinien miec problemu pod linuxem, jesli pojawi sie cos sprobuj wylaczyc apic (noapic jako opcja kernela)
piobia:
2005-06-12 13:23:30 mauser napisał:
> Jesli to ma byc sprzet tylko pod linuxa to szkoda kasy na jakieś ultrasne karty grafiki bo i tak
> nie będziesz wykorzystywal pelnego potencjalu. Warto zainwestwac w RAM i dobry HDD.
Witam
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, jutro bięgnę do sklepu.
Co do powyższego cytatu - zgadzam się w 100%, wszystkie kompy jakie mam składam zgodnie z tymi zasadami.
pozdrawiam
piotr biały
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej