Forum serwisu Linux.pl
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
. Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Start
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Pokaż kalendarz
Dodaj wydarzenie
Zaloguj się
Zarejestruj się
Regulamin
Forum Linux.pl
»
System
»
Instalacja
»
linux dla wybranych
Linux.pl
»
Baza sprzętu
»
Rozdajemy Linuksa
»
Poczta Linux.pl
»
Hosting Linux.pl
»
Nowe posty
bład przy czyszczeniu systemu przez program BleachBit
(7)
Dzisiaj
o 12:10:25
Jak uruchomić skrypt w momencie pojawienia się pulpitu?
(7)
2023-09-24, 17:55:47
Klonowanie systemu live na dysk
(3)
2023-09-21, 09:35:24
Stare biblioteki do gier.
(3)
2023-09-19, 23:18:43
Lubuntu - Dżwięk na wyjściu minijack i głośnikach laptopa
(2)
2023-09-17, 15:22:09
Problem z instalacją sterowników dla karty graficznej AMD Radeon R5 M330
(4)
2023-09-16, 10:50:18
Gra ciągle nadpisuje plik konfiguracyjny...
(5)
2023-09-07, 13:21:49
2 laptopy żrą baterię jak głupie PO CAŁKOWITYM WYŁĄCZENIU
(2)
2023-09-04, 18:52:58
RX560X Niska wydajność
(5)
2023-08-28, 08:54:15
[ROZWIĄZANY]Instalacja Zandronum
(2)
2023-08-26, 08:14:54
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
3
Do dołu
Autor
Wątek: linux dla wybranych (Przeczytany 10084 razy)
TheUsh
Gość
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #15 dnia:
2005-12-30, 00:34:43 »
Sprzeczac sie z toba nie bede, bo w paru miejscach masz racje , ale powiem jedno co do tego ze nikt nie napisal prawdy o tym systemie... takich watkow jak ten bylo juz duzo na tym forum, wiec po co znowu ktos taki jak ty robi szopke, ze mu sie nie podoba.
P.S. mnie osobiscie w linuksie wkurzaja dwie rzeczy: brak jednolitego systemu dostarczania oprogramowania (czesc rzeczy mozna zainstalowac z rpm, ale czesto sa to wersje stare i dziurawe, wiec trzeba kompilowac :/); druga sprawa to, ze wiekszosc komercyjnych gier nie ma portow dla linuksa
Gość
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #16 dnia:
2005-12-30, 07:11:11 »
2005-12-30 00:21:55 nagodamariusz napisał:
> 2005-12-29 20:22:05 kaza114 napisał:
>
> Ech panowie ... jak narazie to wypisujecie o linuxie prawde, ale niestety nie pomaganie tymi
> wykładami kazie114. Widze tu samą jego krytyke i informacje pośrednio związane z tematem. Cuś
> mi sie wydaje że kazaa114 ma po trosze racje mówiąć że dowiedzieć się do was czegoś to walka z
> wiatrakami. Pawnie wyjde na zakałe ale nie pomagacie jemu, tylko się wymądrzacie. A nie
> pamiętacie jak to było gdy pierwszy raz zainstalowaliście linuxa? Także byliście zieloni a
> jednak ktoś wam pomógł, lub sami mieliście cierpliwość i zapał. Jak jesteście tak krytyczni to
> bąźcie i wobec siebie, wszak nie każdy jest informatykiem:)
> A w czym niby mamy mu pomóc ? Jakoś nie widzę w jego wywodach żadnego konkretnego pytania, Prawdę mówiąc nie ma tam w ogóle pytań
> Są natomiast wynurzenia, że linux jest be, bo trzeba dużo czytać.
> A najbardziej rozbawiło mnie stwierdzenie kaza 114: "...ponieważ wszystkie one były na poziomie informatyków,a ja jestem zwykłym człowiekiem."
> Kaza 114 sądzi, ze bycie zwykłym człowiekiem zwalnia od myślenia
Życzę mu dużo sukcesów w zyciu z takim podejściem.
> BTW Kiedy instalowałem pierwszy raz linuxa (Mandrake 8.0) to nie miałem jeszcze dostępu do internetu, ani kumpli go używających. Poradziłem sobie bo zgadnij co ? Czytałem i jakoś od tego nie umarłem
stoper4
Gość
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #17 dnia:
2005-12-30, 08:32:23 »
wystarczy chcieć
lynczu
Gość
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #18 dnia:
2005-12-30, 08:48:27 »
2005-12-29 20:22:05 kaza114 napisał:
> Witam
> Chciałbym na początek napisać że ci co nie znają języka angielskiego to niech nie myślą o
> linuxie, CIACH (...)
czyzby nowa forma ludzi uposledzonych windowsem na manifestowanie swojego rozgoryczenia, spodowanego tym, ze innie moga, a Wy nie? hmm.. ;-)
chmooreck
Gość
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #19 dnia:
2005-12-30, 10:12:55 »
2005-12-30 00:34:43 ush napisał:
> P.S. mnie osobiscie w linuksie wkurzaja dwie rzeczy: brak jednolitego systemu dostarczania
> oprogramowania (czesc rzeczy mozna zainstalowac z rpm, ale czesto sa to wersje stare i
> dziurawe, wiec trzeba kompilowac :/);
chyba jeszcze nie miales gentoo ;-)
> druga sprawa to, ze wiekszosc komercyjnych gier nie ma
> portow dla linuksa
gdzie lezy przyczyna ?
kaza114 przemyslales sobie kiedys jak bys sie czul w windowsie, gdybys jako swojego pierwzego i jedynego systemu uzywal np. Mandrive ?
trafo
Gość
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #20 dnia:
2005-12-30, 12:38:40 »
2005-12-29 20:46:27 nagodamariusz napisał:
Jeśli
> chcesz to wyśle ci linka gdzie krok po kroku opisano instalacje mandriva linux z obrazkami i po
> polsku. Nie poddawaj sie bo warto.
Jeśli możesz to wyślij tego linka. Mam mandrivę i do kiedy używałem pakietów z płyt dystrybucyjnych wszystko było w porządku. Od dwóch miesięcy mam neostradę i tutaj całkowita klapa. Operacja się udała, pacjent umarł. Na tym forum w innym katalogu jest opis jak to zrobić ale sprzed półtora roku. U mnie to nie działa.
Czy jest gdzieś opis z wyjaśnieniem znaczenia poszczególnych poleceń w czasie instalacji pakietów?
Na razie.
Mariusz Nagoda
Users
Nowy na forum
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #21 dnia:
2005-12-30, 13:21:59 »
na tej stronie
http://mandrake.pl/
znajdziesz bardzo dużo porad do mandrivy opisów instalacji itp. jeśli nie bedziesz czegoś jeszcze wiedział to napisz postaram się pomóc. Acha jeżli chodzi o instalacje pakietów to w mandrivie najwygodniej jest używać URPMI którego opis konfiguracji jest na podanej wyżej stronie. Jeżeli skonfigurujesz urpmi i masz połączenie z internetem bedziesz mógł instalować programy prosto z internetu. A opis instalacji netstrady masz tutaj:
http://mandriva.org.pl/content/view/42/28/
TheUsh
Gość
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #22 dnia:
2005-12-30, 13:49:02 »
2005-12-30 10:12:55 chmooreck napisał:
> chyba jeszcze nie miales gentoo ;-)
Gentoo kiedys mialem, ale nie dzialalo :/ Cos ta plytka z linux+ skopana byla :/
P.S. Ale jak ktos poda mi sposob na zainstalowanie gentoo przez neostrade z modemem speedtouch to sie nie pogniewam :]
roobal
Users
Guru
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #23 dnia:
2007-04-08, 16:00:28 »
2005-12-29 20:22:05 kaza114 napisał:
> Witam
> Chciałbym na początek napisać że ci co nie znają języka angielskiego to niech nie myślą o
> linuxie,dlatego że prawie wszystkie programy do niego są w języku angielskim,a przede wszystkim
> to każdy musi dużo wiedzieć o tym systemie, a żeby umieć się nim obsługiwać to trzeba o nim
> czytać,tylko że tak jak pisałem wcześniej trzeba znać angielski.Linux jest dobrym systemem,ale
> nie jest tak prostym jak windows,bo w linuxie chcąc zajnstalować jakiś program to trzeba znać
> bardzo dużo regułek,które muszą być wpisywane w konsole,a i to nie zawsze pomaga bo zawsze są
> jakieś problemy z pobranymi programami,bo to"rpm"albo" gz" lub
> "bz2",programów tych jest mnóstwo ale żadnego nie można zainstalołać ponieważ zawsze
> czegoś brakuje,tak że jeżeli ktoś by chciał zrezygnować z windowsa i przejść na linuxa to
> radziłbym żeby nie robić tego pochopnie,jeżeli ktoś myśli że da sobie rade,bo mu ktoś pomoże to
> się grubo myli,bo w sumie to mało kto zna się tak dobrze na tym systemie.niestety ale jest to
> system bardziej skomplikowany niż windows,a jeżeli ktoś pisze że jest łatwiejszy to się
> myli.Piszę ten post dlatego że jeszcze nikt nie napisał o tym systemie prawdy,a przeczytałem już
> chyba wszystkie informacje o linuxie oczywiście te które były po Polsku,bo angielskiego nie
> znam,jeżeli ktoś by miał do mnie jakieś pytania to podaje swój nr.gg.8118604.Pozdrawiam
> wszystkich i dziękuje za korespondencje ze mną, niestety nic one mi nie pomogły ponieważ
> wszystkie one były na poziomie informatyków,a ja jestem zwykłym człowiekiem.
>
> ps.z linuxa chyba nie zrezygnuje ale chyba będę zmuszony zainstalować też windowsa.
Widze tu post z przed roku, czyli w ciagu tego roku bardzo wiele sie zmienilo, czyli jest juz bardzo duzo instrukcji po polsku, wiekszosc programow jest o dziwo spolszczona w przeciwienstwie do windowsowych, ktore sa tlumaczone na niemiecki, francuski, arabski a nawet chinski, ale o polskim to programisci zapomnieli, wiec pod windowsa wiekszosc oprogramowanie rowniez jest po angielsku i praktycznie nie wazny jest jezyk, bo jak sie pozna obsluge to jezyk nie robi juz znaczenia, bo dziala sie juz odruchowo, a przy okazji mozna sie nauczyc jezyka:D Co do trudnosci obslugi linuksa to tez uleglo wielkiej zmianie, z kazda wersja linux jest na maksa uproszczany, natomiast system, z ktorego korzystam (mandriva 2007) wydaje mi sie latwiejszy w osludze niz obsluga windowsa, chociazby windowsa 98, nad ktorym do dzis nerwy trace jak cos musze onfigurowac, bo wiecznie mu cos nie pasuje. Natomiast instalacja oprogramowani pod linuksem moze i sprawia czasami a nawet czesto trudnosci i tak nie jest taka skomplikowana, jesli sie ma sie system dobrze skonfigurowany, dodane repozytoria, wystarczy jedna magiczna komaenda a wszystko sie instaluje bez przeszkod, majac dostep do internetu wszystko instaluje sie bez prblemu, gdyz nie trzeba juz sie bawic w konsolach a cale oprogramowanie wraz zaleznosciami dociaga sie z neta!
Pisze ten post tylko po to, gdyz to co pisal kolega jest juz nieaktualnie i nie potrzebnie tylko straszy uzytkownikow windowsa, ktorzy chca sprobowac czegos nowego i gdyby ktos chetny znalazl ten post, moglby sie na prawde wystraszyc, i zostalaby debrana przyjemnosc poznania linuksa:D
Nie bujcie sie eksperymentowac z systemami, zawsze mozna powrocic do tego, ktory spelnia wasze oczekiwania!
Pozdrawiam!
xadmi
Gość
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #24 dnia:
2007-04-08, 19:27:14 »
> Czy jest gdzieś opis z wyjaśnieniem znaczenia poszczególnych poleceń w czasie instalacji
> pakietów?
Jest :
#urpmi --help
po polsku
man urpmi
po angielsku
MichL
Gość
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #25 dnia:
2007-04-08, 22:57:27 »
2007-04-08 16:00:28 roobal napisał:
> 2005-12-29 20:22:05 kaza114 napisał:
>
> > Witam
> > Chciałbym na początek napisać że ci co nie znają języka angielskiego to niech nie myślą
> o
> > linuxie,dlatego że prawie wszystkie programy do niego są w języku angielskim,a przede
> wszystkim
> > to każdy musi dużo wiedzieć o tym systemie, a żeby umieć się nim obsługiwać to trzeba o
> nim
> > czytać,tylko że tak jak pisałem wcześniej trzeba znać angielski.Linux jest dobrym
> systemem,ale
> > nie jest tak prostym jak windows,bo w linuxie chcąc zajnstalować jakiś program to trzeba
> znać
> > bardzo dużo regułek,które muszą być wpisywane w konsole,a i to nie zawsze pomaga bo
> zawsze są
> > jakieś problemy z pobranymi programami,bo to"rpm"albo" gz" lub
> > "bz2",programów tych jest mnóstwo ale żadnego nie można zainstalołać ponieważ
> zawsze
> > czegoś brakuje,tak że jeżeli ktoś by chciał zrezygnować z windowsa i przejść na linuxa
> to
> > radziłbym żeby nie robić tego pochopnie,jeżeli ktoś myśli że da sobie rade,bo mu ktoś
> pomoże to
> > się grubo myli,bo w sumie to mało kto zna się tak dobrze na tym systemie.niestety ale
> jest to
> > system bardziej skomplikowany niż windows,a jeżeli ktoś pisze że jest łatwiejszy to się
> > myli.Piszę ten post dlatego że jeszcze nikt nie napisał o tym systemie prawdy,a
> przeczytałem już
> > chyba wszystkie informacje o linuxie oczywiście te które były po Polsku,bo angielskiego
> nie
> > znam,jeżeli ktoś by miał do mnie jakieś pytania to podaje swój nr.gg.8118604.Pozdrawiam
> > wszystkich i dziękuje za korespondencje ze mną, niestety nic one mi nie pomogły ponieważ
> > wszystkie one były na poziomie informatyków,a ja jestem zwykłym człowiekiem.
> >
> > ps.z linuxa chyba nie zrezygnuje ale chyba będę zmuszony zainstalować też windowsa.
>
> Widze tu post z przed roku, czyli w ciagu tego roku bardzo wiele sie zmienilo, czyli jest juz
> bardzo duzo instrukcji po polsku, wiekszosc programow jest o dziwo spolszczona w przeciwienstwie
> do windowsowych, ktore sa tlumaczone na niemiecki, francuski, arabski a nawet chinski, ale o
> polskim to programisci zapomnieli, wiec pod windowsa wiekszosc oprogramowanie rowniez jest po
> angielsku i praktycznie nie wazny jest jezyk, bo jak sie pozna obsluge to jezyk nie robi juz
> znaczenia, bo dziala sie juz odruchowo, a przy okazji mozna sie nauczyc jezyka:D Co do trudnosci
> obslugi linuksa to tez uleglo wielkiej zmianie, z kazda wersja linux jest na maksa uproszczany,
> natomiast system, z ktorego korzystam (mandriva 2007) wydaje mi sie latwiejszy w osludze niz
> obsluga windowsa, chociazby windowsa 98, nad ktorym do dzis nerwy trace jak cos musze
> onfigurowac, bo wiecznie mu cos nie pasuje. Natomiast instalacja oprogramowani pod linuksem moze
> i sprawia czasami a nawet czesto trudnosci i tak nie jest taka skomplikowana, jesli sie ma sie
> system dobrze skonfigurowany, dodane repozytoria, wystarczy jedna magiczna komaenda a wszystko
> sie instaluje bez przeszkod, majac dostep do internetu wszystko instaluje sie bez prblemu, gdyz
> nie trzeba juz sie bawic w konsolach a cale oprogramowanie wraz zaleznosciami dociaga sie z
> neta!
>
> Pisze ten post tylko po to, gdyz to co pisal kolega jest juz nieaktualnie i nie potrzebnie
> tylko straszy uzytkownikow windowsa, ktorzy chca sprobowac czegos nowego i gdyby ktos chetny
> znalazl ten post, moglby sie na prawde wystraszyc, i zostalaby debrana przyjemnosc poznania
> linuksa:D
>
> Nie bujcie sie eksperymentowac z systemami, zawsze mozna powrocic do tego, ktory spelnia wasze
> oczekiwania!
>
> Pozdrawiam!
>
>
>
>
Szanowny Roobalu! Wiesz, że tutaj wrażliwi jesteśmy.... Słownik ortograficzny....
roobal
Users
Guru
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #26 dnia:
2007-04-08, 23:11:15 »
2007-04-08 22:57:27 MichL napisał:
> 2007-04-08 16:00:28 roobal napisał:
>
> > 2005-12-29 20:22:05 kaza114 napisał:
> >
> > > Witam
> > > Chciałbym na początek napisać że ci co nie znają języka angielskiego to niech nie
> myślą
> > o
> > > linuxie,dlatego że prawie wszystkie programy do niego są w języku angielskim,a
> przede
> > wszystkim
> > > to każdy musi dużo wiedzieć o tym systemie, a żeby umieć się nim obsługiwać to
> trzeba o
> > nim
> > > czytać,tylko że tak jak pisałem wcześniej trzeba znać angielski.Linux jest dobrym
> > systemem,ale
> > > nie jest tak prostym jak windows,bo w linuxie chcąc zajnstalować jakiś program to
> trzeba
> > znać
> > > bardzo dużo regułek,które muszą być wpisywane w konsole,a i to nie zawsze pomaga
> bo
> > zawsze są
> > > jakieś problemy z pobranymi programami,bo to"rpm"albo" gz" lub
> > > "bz2",programów tych jest mnóstwo ale żadnego nie można zainstalołać
> ponieważ
> > zawsze
> > > czegoś brakuje,tak że jeżeli ktoś by chciał zrezygnować z windowsa i przejść na
> linuxa
> > to
> > > radziłbym żeby nie robić tego pochopnie,jeżeli ktoś myśli że da sobie rade,bo mu
> ktoś
> > pomoże to
> > > się grubo myli,bo w sumie to mało kto zna się tak dobrze na tym systemie.niestety
> ale
> > jest to
> > > system bardziej skomplikowany niż windows,a jeżeli ktoś pisze że jest łatwiejszy to
> się
> > > myli.Piszę ten post dlatego że jeszcze nikt nie napisał o tym systemie prawdy,a
> > przeczytałem już
> > > chyba wszystkie informacje o linuxie oczywiście te które były po Polsku,bo
> angielskiego
> > nie
> > > znam,jeżeli ktoś by miał do mnie jakieś pytania to podaje swój
> nr.gg.8118604.Pozdrawiam
> > > wszystkich i dziękuje za korespondencje ze mną, niestety nic one mi nie pomogły
> ponieważ
> > > wszystkie one były na poziomie informatyków,a ja jestem zwykłym człowiekiem.
> > >
> > > ps.z linuxa chyba nie zrezygnuje ale chyba będę zmuszony zainstalować też
> windowsa.
> >
> > Widze tu post z przed roku, czyli w ciagu tego roku bardzo wiele sie zmienilo, czyli jest
> juz
> > bardzo duzo instrukcji po polsku, wiekszosc programow jest o dziwo spolszczona w
> przeciwienstwie
> > do windowsowych, ktore sa tlumaczone na niemiecki, francuski, arabski a nawet chinski,
> ale o
> > polskim to programisci zapomnieli, wiec pod windowsa wiekszosc oprogramowanie rowniez
> jest po
> > angielsku i praktycznie nie wazny jest jezyk, bo jak sie pozna obsluge to jezyk nie robi
> juz
> > znaczenia, bo dziala sie juz odruchowo, a przy okazji mozna sie nauczyc jezyka:D Co do
> trudnosci
> > obslugi linuksa to tez uleglo wielkiej zmianie, z kazda wersja linux jest na maksa
> uproszczany,
> > natomiast system, z ktorego korzystam (mandriva 2007) wydaje mi sie latwiejszy w osludze
> niz
> > obsluga windowsa, chociazby windowsa 98, nad ktorym do dzis nerwy trace jak cos musze
> > onfigurowac, bo wiecznie mu cos nie pasuje. Natomiast instalacja oprogramowani pod
> linuksem moze
> > i sprawia czasami a nawet czesto trudnosci i tak nie jest taka skomplikowana, jesli sie
> ma sie
> > system dobrze skonfigurowany, dodane repozytoria, wystarczy jedna magiczna komaenda a
> wszystko
> > sie instaluje bez przeszkod, majac dostep do internetu wszystko instaluje sie bez
> prblemu, gdyz
> > nie trzeba juz sie bawic w konsolach a cale oprogramowanie wraz zaleznosciami dociaga sie
> z
> > neta!
> >
> > Pisze ten post tylko po to, gdyz to co pisal kolega jest juz nieaktualnie i nie
> potrzebnie
> > tylko straszy uzytkownikow windowsa, ktorzy chca sprobowac czegos nowego i gdyby ktos
> chetny
> > znalazl ten post, moglby sie na prawde wystraszyc, i zostalaby debrana przyjemnosc
> poznania
> > linuksa:D
> >
> > Nie bujcie sie eksperymentowac z systemami, zawsze mozna powrocic do tego, ktory spelnia
> wasze
> > oczekiwania!
> >
> > Pozdrawiam!
> >
> >
> >
> >
>
> Szanowny Roobalu! Wiesz, że tutaj wrażliwi jesteśmy.... Słownik ortograficzny....
Z ortografia raczej nie mam problemow, ale przyznam sie, ze jestem tylko czlowiek i zdarza mi sie popelnic blad, zwlaszcza, gdy pisze na "biegu". W koncu "bladzic jest rzecza ludzka", jestem tylko czlowiekiem i mam prawo popelnic blad:D Przyznam sie, ze tez jestem wrazliwy na to:D Nastepnym razem bede staral sie nie zaliczyc takiej wpadki!
Pozdrawiam!
kmp
Gość
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #27 dnia:
2007-04-08, 23:50:15 »
2007-04-08 23:11:15 roobal napisał:
> Z ortografia raczej nie mam problemow, ale przyznam sie, ze jestem tylko czlowiek i zdarza mi
> sie popelnic blad, zwlaszcza, gdy pisze na "biegu". W koncu "bladzic jest rzecza
> ludzka", jestem tylko czlowiekiem i mam prawo popelnic blad:D Przyznam sie, ze tez jestem
> wrazliwy na to:D Nastepnym razem bede staral sie nie zaliczyc takiej wpadki!
>
> Pozdrawiam!
>
Do obietnic poprawy proponuję dołączyć jeszcze "obiecuję ciąć zbędne cytaty"...
To zresztą nagminny błąd na tym ( i nie tylko) forum.
roobal
Users
Guru
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #28 dnia:
2007-04-09, 00:51:48 »
2007-04-08 23:50:15 kmp napisał:
> Do obietnic poprawy proponuję dołączyć jeszcze "obiecuję ciąć zbędne cytaty"...
> To zresztą nagminny błąd na tym ( i nie tylko) forum.
>
Z ogolnie przyjeta netykieta (nie chodzi mi o regulamin tego forum) nie powinno sie wytykac w postach bledow uzytkownikow, lecz powinno sie upominac o tym na privie. To tak jesli chodzi o zasady.
Poza tym nie odbiegajny juz od tematu, bo tym sposobem lamiemy regulamin tego forum!
Pozdrawiam!
MichL
Gość
linux dla wybranych
«
Odpowiedź #29 dnia:
2007-04-09, 00:56:21 »
2007-04-09 00:51:48 roobal napisał:
> 2007-04-08 23:50:15 kmp napisał:
> > Do obietnic poprawy proponuję dołączyć jeszcze "obiecuję ciąć zbędne
> cytaty"...
> > To zresztą nagminny błąd na tym ( i nie tylko) forum.
> >
> Z ogolnie przyjeta netykieta (nie chodzi mi o regulamin tego forum) nie powinno sie wytykac w
> postach bledow uzytkownikow, lecz powinno sie upominac o tym na privie. To tak jesli chodzi o
> zasady.
>
> Poza tym nie odbiegajny juz od tematu, bo tym sposobem lamiemy regulamin tego forum!
>
> Pozdrawiam!
>
:-) to takie tylko pokazówki wychowawcze ku przestrodze innym również...
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
3
Do góry
« poprzedni
następny »
Forum Linux.pl
»