Nowe posty

xx Jak usunąć kilka dowiązań twardych jednym poleceniem. (3)
2019-06-14, 12:12:10
xx Skrypt sprawdzający miejsce na dysku (1)
2019-06-13, 13:55:00
xx Samba server (3)
2019-06-10, 17:01:44
xx Skrypt tworzący użytkownika (3)
2019-06-07, 17:11:55
xx Jaki serwis komp. we Wrocławiu (0)
2019-06-06, 12:39:23
xx serwer wydruku (1)
2019-06-04, 13:57:58
xx mod_security i roundcube (0)
2019-05-27, 14:27:03
xx Touchpad po pewnym losowym czasie przestaje reagować (33)
2019-05-27, 10:14:21
xx [ROZWIĄZANY] przygotowanie zeskanowanego pdf do OCR (6)
2019-05-24, 14:46:43
xx Przydatne Linki (1)
2019-05-23, 18:05:04

Autor Wątek: Automount  (Przeczytany 1454 razy)

Offline

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 79
    • Zobacz profil
Automount
« dnia: 2005-12-28, 21:31:52 »
Witam mam problem z moim Live 5.1 w skompilowaniu jądra razem ze sterownikami alsa jądro : 2.6.14-gentoo-r5 mam nareszcie dzięk w KDE ale jest pewien problem jak ustawić obsługe 5.1 głośników a drugi problem to taki ze muzyka dziwnie jest odgrywana jakies straszne trzeszczenia jak muzyka przechodzi na wysokie tony tak jakby głośniki nie wytrzymywały ustawiam Bass ale to nie likwiduje problemu jak to ustawić?

Pozdro

Offline

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 79
    • Zobacz profil
Automount
« Odpowiedź #1 dnia: 2005-12-28, 21:37:40 »
Z tego co zauważyłem problem jest taki ze bassy sa odgrywane na satelitach a nie na subbuferze i dlatego trzeszczy jak uruchomic wiec subbufer a co za tym idzie 5.1 głośników?

Offline Piotr Chmura

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 5060
    • Zobacz profil
Automount
« Odpowiedź #2 dnia: 2005-12-28, 22:49:28 »
no to super... gra...

a terqaz glowa w google i szukaj projektu o nazwie (TA-DAM!) alsa

potem poszukaj strony z dokumentacja... no i poczytaj sobie na temat pliku .asoundrc

jak dojdziesz do konfiguracji, ktora cie zadowoli, to mozesz tu ja przytoczyc, zeby nastepni mieli latwiej...

Offline Kamil Nowosielski

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Automount
« Odpowiedź #3 dnia: 2005-12-28, 20:57:01 »
Witam, posiadam knoppixa zainstalowanego na dysk, mam dwa pytania, jak mozna wylaczyc automount i kdm zeby sie nie uruchamialo podczas ladowania systemu ?
Dzieki i Pozdrawiam.

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
Automount
« Odpowiedź #4 dnia: 2005-12-28, 23:26:11 »
2005-12-28 20:57:01 nowak21 napisał:

> Witam, posiadam knoppixa zainstalowanego na dysk, mam dwa pytania, jak mozna wylaczyc automount
 > i kdm zeby sie nie uruchamialo podczas ladowania systemu ?
 > Dzieki i Pozdrawiam.


hmm...jesli chodzi o kdm to nalezy wylaczyc go w pliku "/etc/inittab"
Jest tam linijka: id:4:initdefault:
nalezy liczbe 4 zamienic na 3 i nie powinien sie wlaczac kdm
>mylse ze to powinno pomoc< jesli nie pisz...