Sprzęt > Karty graficzne
kernelu 2.6.11 i stery ATI
shadowrider:
Sprawa jest taka ze boje sie wlaczac zbyt wiele programow. W pewnym momencie zaczyna dyskiem krecic tak ze wszystkie programy przestaja dzialac - nawet mysz nie reaguje. Raz go zostawilem zeby sie wyszumial ale krecil 2 godziny i nie dawal znaku zycia wiec wymieklem - pomaga tylko reset...
Czego on szuka na tym dysku i jak to wylaczyc?
xadmi:
> Czego on szuka na tym dysku i jak to wylaczyc?
Ctrl+Alt+BackSpace - wylogowanie
Ctrl+Alt+F1..F6 przejście do tekstowej powłoki
Tak to wyłączyć :-)
Wyłącz niepotrzebne usługi , albo ........dodaj RAM - u :-(
Albo więcej informacji ...
de_laurent:
Zobacz czy masz ustawiony plik wymiany swap i ile masz na niego przeznaczone...
shadowrider:
> Ctrl+Alt+BackSpace - wylogowanie
> Ctrl+Alt+F1..F6 przejście do tekstowej powłoki
> Tak to wyłączyć :-)
jak sie rozkreci to nie reaguje ani na klawisze ani nie rusza kursorem myszy...
> Wyłącz niepotrzebne usługi , albo ........dodaj RAM - u :-(
RAMu ostatnio dowalilem :)
> Zobacz czy masz ustawiony plik wymiany swap i ile masz na niego przeznaczone...
ok troche sie pobawilem mksap i swapon mam nadzieje ze pomoze
Gocek:
Witam!
Dziś cały dzień kombinowałem jakby te nieszczesne sterowniki zainstalować... Na Mandrake 9.2 i 10 szło mi zawsze bez problemu... teraz mam LE 2005 i w ogóle sprawa nie działa, niby rozpakowuję rpm, niby robię fglrxconfig, wszyskto jak trzeba... Zastosowałem chyba ze trzy artykuły dotyczące instalacji tych sterów (dwa z tej stronki, jeden z jakiegoś forum)... ale nadal mam załadowaną MESĘ... W końcu odkryłem, że to te sterowniki nie współdziałają trochę z 2.6.11 kernelem... Nie można go przekopmilowac czy coś (jestem zielony jeśli chodzo o Linuksa, tak btw:P)...
Doczytałem, że ktoś podał jakiegoś patcha, z którym wszystko ma działać... Link do opisu problemu: http://lists.debian.org/debian-user/2005/03/msg00674.html oraz link do udzielonej porady: http://lists.debian.org/debian-user/2005/03/msg00676.html ... Więc, ściągnąłęm tego całego patcha... Ale czy mógłby mi ktoś powiedzieć co ja mam z nim w ogóle zrobić? Tak krok po kroku, BARDZO proszę...
Pozdrawiam,
Gocek
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej