Oprogramowanie > Multimedia

Zautomatyzowany sposób na zrobienie video wycieczki z Google Street View

(1/2) > >>

kowa.pi:
Muszę nauczyć się topografii dużego, obcego miasta. Jedyny sposób to śmiganie po głównych ulicach i estakadach miasta z Google Street.
Niestety, pomimo tego że to super sposób na poznanie nowego miasta jest to sposób bardzo czasochłonny oraz gigabajtożerny.
Dotychczas robiłem to tak:
- jechałem jakąś ulicą na wprost i robiłem screenshoty z ekranu co jakieś 50-100m (według uznania). Potem oglądałem te screeny aż nauczyłem się wzrokowo wszystkiego co na nich było widać. Screenów z takiego miasta jak choćby Paryż jest tysiące i przybywa dziennie po kilka tysięcy.

Zastanawiam się czy znalazłby się jakiś inny sposób na zrobienie video - pomińmy już nagrywanie video z ekranu.

Google w GoogleEarth ma jakies opcje typu ZAPLANUJ WYCIECZKĘ ale... chyba to nie to, czego szukam.
Chciałbym sprawić sobie jakby VIDEO do oglądania, rozumiecie?
Prędkość łącza ma mizerną i jestem ograniczony do 100GB miesięcznie (wiocha, ochłapy LTE) więc nie wiem jak temat ugryźć.

1709:

--- Cytuj ---Muszę nauczyć się topografii dużego, obcego miasta. Jedyny sposób to śmiganie po głównych ulicach i estakadach miasta z Google Street.
--- Koniec cytatu ---

Przeznaczenie " po co ? " może ma znaczenie.
Dlatego że topologii trzeba się uczyć będąc tam. Więcej szczegułów zapamiętasz.
Wiedza przychodzi z czasem jeśli ją praktykujesz.

- śmiganie po głównych ulicach to najlepszy sposób gdy nie zna się miejsca i jest się samemu bez jakiegokolwiek sprzetu.
- mapa
- Google Street też dobry pomysł
- telefon / tablet z mapą google ( jeśli stać Cię na internet )
- telefon / tablet z mapą OsmAND ( jeśli nie stać Cię na internet.
( GPS w urządzeniach działa za darmo i bez inetrnetu )

--- Cytuj ---Chciałbym sprawić sobie jakby VIDEO.
--- Koniec cytatu ---
- Jak połączysz wszystkie zdjęcia z google i umieścisz w programie 3D i potem zrobisz sobie symulacje ruchu to będziesz miał.
https://www.youtube.com/watch?v=Mj7Z1P2hUWk
- Mozesz sobie zrobić filmik z ekranu na komputerze jak poruszasz się po Google Street.

--- Cytuj --- Screenów z takiego miasta jak choćby Paryż jest tysiące i przybywa dziennie po kilka tysięcy.
--- Koniec cytatu ---
Polecam włączyć wkońcu GPS i się nie uczyć, albo zacząć kupić większą karte pamięci i odpowiednio segregować dane.

baker:
https://github.com/jblsmith/street-view-movie-maker

kowa.pi:
Próbowałem ogranąć Kazam pod Linuxem ale sypie się. Niby zaczyna nagrywać, niby nagrywa z ekranu a po robocie nigdzie nie ma pliku koncowego.

1709:
Programów raczej Ci dostatek, np.
RecordMyDesktop , SimpleScreenRecorder , Vokoscreen , OBS.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej