Nowe posty

xx postfix otrzymane emaile from z mojej domeny (1)
Dzisiaj o 13:27:39
xx Prawy przycisk myszy - > Nowy plik (4)
Wczoraj o 21:35:55
xx Konto root i crontab backupu (2)
2019-11-13, 22:51:23
xx Najlepsze gry na Androida według Was (3)
2019-11-13, 14:04:31
xx jak w C++ robić operacje na pieniądzach (7)
2019-11-13, 14:00:35
xx [C++] Do czego potrzebny jest czas kompilacji (1)
2019-11-13, 13:57:53
xx chrome - urządzenie audio (4)
2019-11-10, 12:33:43
xx PORADNIK ! [Poszukiwanie bledow] (1)
2019-11-09, 17:54:50
xx debian 10, problem z instalacją MySQLa (8)
2019-11-08, 21:55:38
xx Wynik skryptu do txt (3)
2019-11-08, 12:41:55

Autor Wątek: chrome - urządzenie audio  (Przeczytany 203 razy)

Offline Madzia_82

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
chrome - urządzenie audio
« dnia: 2019-11-10, 09:18:07 »
Mam taki problem - używam dwóch kart muzycznych: zewnętrznej E-0404 USB i wbudowanej na płycie do której podpinam słuchawki. W KDE NEON ustawiłam jako domyślna kartę muzyczną EMU 0404 USB. Mimo tego Chrome jako domyślnej używa karty wewnętrznej (tej płyty głównej). Pozostałe przeglądarki Firefox oraz Vivaldi nie mają problemu - jako domyślnej używają karty EMU - zgodnie z ustawieniami systemowymi. Ktoś może pomóc ?

Offline mackeire

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 202
    • Zobacz profil
Odp: chrome - urządzenie audio
« Odpowiedź #1 dnia: 2019-11-10, 11:06:35 »
A tutaj próbowałaś przełączać  ?

« Ostatnia zmiana: 2019-11-10, 11:11:19 wysłana przez mackeire »

Offline Madzia_82

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
Odp: chrome - urządzenie audio
« Odpowiedź #2 dnia: 2019-11-10, 11:58:56 »
tak próbowałam ale wraca do tego samego ustawienia - czyli wbudowany dźwięk nawet nie przy uruchomieniu ponownym chrome ale przy uruchomieniu jakiegoś nowego wątku który korzysta z multimediów. W ten sposób musiałabym za każdym razem zmieniać...

Offline mackeire

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 202
    • Zobacz profil
Odp: chrome - urządzenie audio
« Odpowiedź #3 dnia: 2019-11-10, 12:19:34 »
a w pavucontrol ?

Offline Madzia_82

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
Odp: chrome - urządzenie audio
« Odpowiedź #4 dnia: 2019-11-10, 12:33:43 »
identyczna sytuacja -przestawiam działa. uruchamia nowy wątek - znowu uruchamia się z domyślnym ustawieniem dźwięk wbudowany.