Nowe posty

xx zapis klatki filmu mp4 w postaci obrazu jpg (2)
Wczoraj o 22:33:32
xx Dystrybucja do szkolnej pracowni. (6)
Wczoraj o 18:39:04
xx Jaką dystrybucje polecacie pod mój sprzęt? (1)
Wczoraj o 14:53:22
xx Thunderbird - jedna poczta na dwóch dystrybucjach (3)
Wczoraj o 12:34:56
xx Nowe forum linuxowskie (5)
Wczoraj o 11:55:40
xx zrobmikompa.pl - co myślicie o tej stronce (8)
Wczoraj o 11:44:47
xx Jaka dystrybucja pod mon sprzęt? (1)
Wczoraj o 10:52:58
xx BIOS nie widzi dysku z Linuxem (2)
2019-09-14, 10:41:31
xx Problem z antiX wersja live (0)
2019-09-12, 20:56:49
xx Serwer do Nauki (5)
2019-09-05, 07:35:50

Autor Wątek: Problem z uruchomieniem skryptu CGI  (Przeczytany 880 razy)

Offline

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 78
    • Zobacz profil
Problem z uruchomieniem skryptu CGI
« dnia: 2019-01-31, 20:00:07 »
Witam

Mam skrypt cgi który powinien generować stronę zgodnie z bazospisem z którego korzysta. Skrypt i bazospisy przeniosłem na centosa 7.6 z innego serwera (centos 5.9) na którym normalnie działa bez żadnych problemów. Na centos 7.6 działa ale nie do końca. Generuje jedynie początkową stronę z linkami dostępu do baz książek. Przy kliknięciu konkretnej bazy pojawia się komunikat:

"The requested URL /skrypt.exe was not found on this server."

Mój virualhost wygląda następująco:

<VirtualHost *:80>
   Alias /images /var/www/program/images/
   ScriptAlias /cgi-bin/ "/var/www/program/"
   ServerAdmin root@domain.tld
   DocumentRoot /var/www/program/
   AddDefaultCharset iso-8859-2
   ServerName top.domain.tld
   <Directory "/var/www/program/">
      AllowOverride None
      Options +ExecCGI
      AddHandler cgi-script .cgi .exe
      DirectoryIndex skrypt.exe
      Order allow,deny
      Allow from all
   </Directory>
</VirtualHost>
 

Będę wdzięczny za każdą radę.

Pozdrawiam
mariusz

Offline 1709

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 2187
  • 1709
    • Zobacz profil
Odp: Problem z uruchomieniem skryptu CGI
« Odpowiedź #1 dnia: 2019-02-01, 07:07:05 »
Cytuj
/skrypt.exe was not found
Istnieje w systemie ?
Masz wszystko co trzeba do uruchomienia skryptu?
Pochwal się swoją kartą graficzną w tym wątku-->
http://forum.linux.pl/index.php/topic,19841.msg121122.html#msg121122

Offline

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 78
    • Zobacz profil
Odp: Problem z uruchomieniem skryptu CGI
« Odpowiedź #2 dnia: 2019-02-04, 08:37:12 »
Już jest ok. Wystarczyło w bazospisie uwzględnić nazwę domenową zamiast IP...