Programowanie > C/C++

[C++] Błąd rzutowania

<< < (3/4) > >>

prezes.cc:

--- Cytuj ---W 8:24 jest w górnym-prawym rogu ekranu informacja dokładnie o błędzie
--- Koniec cytatu ---

Dzięki pomogło - program działa

920806:
Cześć Paweł :D, pozwolę się wtrącić.

Po pierwsze primo.. sugeruje zmienić dostawce informacji czyt. Pan Zelant może i jest fajny, ale uczy okropnych nawyków. Sam zaczynałem od niego, szczęściem moim znudziłem się programowaniem i zapomniałem czego mnie nauczył, co dało mi szanse nauki programowania od początku - dzieki czemu moglem poznać lepsze nawyki.

Drugie.. Kup książkę S. Praty - Szkoła programowania - może tłumaczenie nie najlepsze, ale nadal lepsze to od Zelenta, lub nawet najnowsze Opus Magnum J.Gabrosza, książki opisują wyczerpująco tematykę C++.. albo cos od samego twórcy

wtedy nie dostaniesz reprymendy na forach
Po trzecie, sugeruje zacząć programowanie od Pythona, ja od tego zaczalem , potem zaatakowałem  C++

prezes.cc:
Dzięki za konstruktywną krytykę. Kupie książke Prady. Z Pytona na razie zrezugnowałem, bo przyłuczam się do game devu. Wybrałem też język skryptowy Lua, który jest przydatny właśnie w game devie i silnik Unreal Engine. I narazie na tym zestawie kończe.

Paweł Kraszewski:
Z mojej strony to:
* Lippman "C++ Primer"
* Prata "C++ Primer Plus" (wygląda na to, że "Szkoła programowania" to jej polskie tłumaczenie i o dziwo najnowszego wydania - ale dziwne, bo na podstawie polskiego tłumaczenia innej ekipy z poprzedniego wydania...)

Ja akurat (subiektywnie) wolę tą pierwszą - mam obie, pierwszą prywatnie, drugą "służbowo". Minus - po angielsku. Plus - ja akurat wolę podręczniki do programowania po angielsku, bo jest o niebo spójniejsza terminologia od naszych tłumaczeń.

920806:
Niestety mój angielski pozostawia jeszcze zbyt sporo miejsca na domysły :/, ale planuje na początku nowego roku przełamać sie, przemawia za tym fakt, ze tutoriale i artykuły w j.angielskim czytam dość swobodnie :). Książka Praty jest spoko, ale zadania są głupio przetłumaczone.. po za tym, uważam ze nie należy jej traktować, jako jedyne źródło nauki C++ :). Wiele osób poleca Lippman'a :), wiec i ja od niej zacznę :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej