Sprzęt > Karty graficzne

tvout - brzydki obraz

(1/3) > >>

Gela:
Tym razem kupiłem płyty z Mandriva linux  LE 2005 (w chip special) I znowu uruchamiam komputer z nadzieją ,  że instalator się odpali. klikam enter w ekranie powitalnym i znowu czarny ekran. co mam zrobić proszę o pomoc. Mam Athlon 2600+, asus kt880, geforce fx5200,512 ram, 80gb dysk i windows\\'a na fat32

de_laurent:
Poszukaj na forum \\"noapic\\", \\"nolapic\\" itd. Wydaje mi sie, ze moze o to chodzic... Niestety nie pamietam dokladnie...

Gela:
po wciśnięciu F1 na ekranie powitalnym wpisałem \\"linux noapic\\". próbowałem też wyłączyć apic w biosie. ale to nic nie dało. jestem poczatkującym  \\"linuxiarzem\\"  i proszę o dalszą pomoc. z góry dziękuje

MichL:
2005-06-07 16:44:41 Gela napisał:

> po wciśnięciu F1 na ekranie powitalnym wpisałem \\"linux noapic\\". próbowałem też
 > wyłączyć apic w biosie. ale to nic nie dało. jestem poczatkującym  \\"linuxiarzem\\"  i
 > proszę o dalszą pomoc. z góry dziękuje

F1 -> linux noapic (w polu \\"boot:\\") enter i ... poczekaj, może trochę powisieć ale po pewnym czasie powinien sam ruszyć

Gela:
Zrobiłem jak radziłeś. Czekałem 10 minut i dalej fascynujący czarny ekran. W każdym bądź razie pozdro i dzięki za poradę

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej