Nowe posty

xx Skrypt ubijający usługę (5)
2018-06-20, 12:11:44
xx Zewnętrzna karta wifi (3)
2018-06-20, 03:39:47
xx sieć domowa - zepsuty nautilus (1)
2018-06-19, 16:25:24
xx Laptop się nie wyłącza (31)
2018-06-18, 14:07:21
xx [ROZWIĄZANY] partycjonowanie dla brtfs (7)
2018-06-15, 17:10:26
xx [SOLVED] X Server nie działa po aktualizacji pakietów... (11)
2018-06-13, 23:41:25
xx [ Gra Za Darmo przez okreslony czas ] Ziggurat (0)
2018-06-12, 18:17:28
xx Linux Mint 19.Beta (18)
2018-06-09, 18:48:16
xx Streamowanie pulpitu i gier linux ubuntu na android (9)
2018-06-09, 17:38:36
xx zrobmikompa.pl - co myślicie o tej stronce (6)
2018-06-09, 16:42:47

Autor Wątek: Antergos STEAM - problem z en_US.UTF-8  (Przeczytany 2455 razy)

Offline Void loop

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Antergos STEAM - problem z en_US.UTF-8
« dnia: 2017-01-19, 12:48:11 »
Czołem eksperci. Po przeniesieniu się z "Ubuntowych" dystrybucji na Antergos pojawił się problem z grami na steamie. Po uruchomieniu gry "Left 4 Dead 2" wyrzuca taki błąd:

.

Gra się odpali i ogólnie działa, ale klikanie tego okna przy każdym uruchomieniu jest dosyć irytujące. W CSGO również wyrzuca podobny błąd, a także nie wyświetla w grze znaków pochodzących z alfabetów azjatyckich i rosyjskiego (wyświetla puste pole). Na Linux Mint Mate i Ubuntu Unity ten problem nie występował.

Jeśli ktoś wie jak to naprawić, to bardzo proszę o pomoc. Oczywiście z góry dziękuje za każde zainteresowanie :)

Offline Paweł Kraszewski

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 2359
  • Lenistwo jest matką potrzeby = babcią wynalazku
    • Zobacz profil
    • Linuxpedia.PL
Odp: Antergos STEAM - problem z en_US.UTF-8
« Odpowiedź #1 dnia: 2017-01-19, 14:36:09 »
Bo sprawdzenie komunikatu błędu w Google jest zbyt mainstreamowe...

Tutaj, potem tutaj.
Paweł Kraszewski
~Gentoo/FreeBSD/OpenBSD/Specjalizowane customy

Offline Void loop

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Odp: Antergos STEAM - problem z en_US.UTF-8
« Odpowiedź #2 dnia: 2017-01-19, 19:48:17 »
Działa. Wielkie dzięki za pomoc  :)