Nowe posty

xx Touchpad po pewnym losowym czasie przestaje reagować (6)
Dzisiaj o 12:54:54
xx badblocks nie sprawdza dalej. (3)
Wczoraj o 20:44:36
xx Automat/scrypt do uruchamiania bootowalnego USB (0)
2019-04-22, 22:15:41
xx Zdalne polaczenie z posrednikiem pod Ubuntu bez GUI (2)
2019-04-22, 20:59:31
xx Uprawnienia (1)
2019-04-22, 14:10:38
xx bład krytyczny na dysku, dysk jest w LVM (2)
2019-04-19, 06:38:20
xx Przekierowanie na bezpieczną stronę z SSL (1)
2019-04-16, 19:52:43
xx bootloader (4)
2019-04-13, 18:31:03
xx Ubuntu i Bluetooth (1)
2019-04-12, 10:12:18
clip Opera - odtwarzanie niektórych filmów nie działa (1)
2019-04-12, 00:41:50

Autor Wątek: Problem z WI-fi Broadcom BCM43142  (Przeczytany 8147 razy)

Offline Piotr12008

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Problem z WI-fi Broadcom BCM43142
« dnia: 2016-10-19, 13:39:25 »
Karta sieciowa: Broadcom Corporation BCM43142 802.11b/g/n (rev 01)
Laptop: Lenovo G70
Zainstalowałem Ubuntu 16.04 obok WInodws-a i nie działa Wi-Fi, tak jakby nie było sterownika, przez kabel internet działa poprawnie. Szukałem na forach próbowałem różnych metod ale nic nie pomogło. Z Linux-a wcześniej nie korzystałem, więc nie znam się jeszczeza bardzo, więc prosze o pomoc.

Co mogę na to poradzić?

Offline Paweł Kraszewski

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 2484
  • Lenistwo jest matką potrzeby = babcią wynalazku
    • Zobacz profil
    • Linuxpedia.PL
Odp: Problem z WI-fi Broadcom BCM43142
« Odpowiedź #1 dnia: 2016-10-19, 13:56:04 »
Ustawienia systemu -> "Oprogramowanie i aktualizacje" -> zakładka "Dodatkowe sterowniki".
Wybrać odpowiednią opcję i przycisk "zastosuj zmiany".


Paweł Kraszewski
~Gentoo/FreeBSD/OpenBSD/Specjalizowane customy

Offline Piotr12008

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Problem z WI-fi Broadcom BCM43142
« Odpowiedź #2 dnia: 2016-10-19, 19:48:26 »
Po tej zmianie z "nie używaj" na sterownik własnościowy zaczęło działać tylko Bluetooth :/

Co jeszcze mogę zrobić aby Wi-fi działało ?
« Ostatnia zmiana: 2016-10-19, 20:14:34 wysłana przez Piotr12008 »