2007-04-07 16:16:40 druid78 napisał:
> Witam! kilka dni temu zainstalowałem M2007(KDE). Mimo, że jestem żóltodziobem, to wszystko szło
> w miarę dobrze: uaktualniłem urpmi, doinstalowałem kilka pakietów itd...
> Nagle okazało się, że 'centum sterowania' nie reaguje na próby wywołania dwóch opcji:
> "Przeglądania zainstalowanego oprogramowania..." i "Przeglądania oprogramowania
> do instalacji.." Dotąd obywało się bez problemów, a teraz podczas próby wywołania pokazje
> się oczywiście okienko logowania z prawami admina, a po zalogowaniu {proszę czekać, odczytywanie
> bazy danych pakietów} - i po ok. minucie daremnego czekania - nic - z powrotem Centum
> Sterowania...
> Wie ktoś o co tu chodzi? Bo ja już białej gorączki dostaję.
>
>
>
Z tego co opisales to normalne, wiec nie rozumiem w czym problem? Skoro wlaczales centrum sterownia sterowania mandriva linux, nie myl z centrum sterownia, gdzie zarzadza sie motywami KDE, to gdzie chciales sie indziej znalezc? Po odczytaniu bazy danych pakietow po prostu przegladasz sobie repozytoria. Mozesz tam sobie doinstalowywac i odinstalowywac orpgramowanie!
Opisz dokladniej problem, bo nie wiem o co Ci dokladnie chodzi.
Pozdrawiam!
P.S. Rowniez korzystam z MDV 2007 Free, wiec moze uda mi sie cos Tobie doradzic w tej sprawie:)